Liverpool: tényleg nagy a baj, Van Dijket napokon belül megműtik

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.18. 19:04
null
Van Dijk nem ússza meg a műtétet (Fotó: AFP)
A Liverpool a hivatalos honlapján jelentette be: műteni kell az Everton ellen megsérült Virgil van Dijk térdét. A holland védő visszatérésére nem tűzött ki várható időpontot az angol bajnokság címvédője – egyszerűen csak annyit írnak, remélik, olyan hamar visszatérhet a rehabilitációt követően, amilyen hamar csak lehet. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Liverpool 2–2-es döntetlent játszott a városi rivális Evertonnal. A találkozó ötödik percében a vendégek tizenhatoson belülre beívelt szabadrúgását követően a hazaiak kapusa, Jordan Pickford felrúgta Virgil van Dijket. A csúnya jelenet tizenegyest és piros lapot is hozhatott volna, de mivel a holland játékos lesen állt, kifelé következett szabadrúgás.

Van Dijket ugyanakkor az eset után le kellett cserélni, s az angol lapok már a meccs lefújása előtt elkezdtek arról cikkezni, hogy komoly a baj a 29 éves védőnél. A beIN Sports információira hivatkozva azt állították, hogy Van Dijk keresztszalag-szakadást szenvedett, s emiatt hét-nyolc hónap kihagyás várhat rá, azaz leghamarabb 2021 májusában léphet újra pályára.

A Liverpool vasárnap este a Twitteren és a hivatalos honlapján erősítette meg a sérülést – annyi pontosítással, hogy nem az elülső, hanem a hátsó keresztszalag sérült meg a térdében.

A klub közleménye a várható visszatérésről nem tesz említést, csupán kijelenti, rövid időn belül sor kerül a műtétre, ezt követően pedig Van Dijk azonnal megkezdi a rehabilitációs munkát.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik