Jürgen Klopp mindent megtesz a BL-szereplés kiharcolásáért (Fotó: AFP)

 

A Pool mostani idénye nagyon rosszul alakult, Kloppnak számos sérült játékosát kellett nélkülöznie, de az egészséges futballisták is rendszeresen elmaradtak a csúcsformától. A Mersey-parti együttesnek nem volt valós esélye a címvédésre, a hetedik helyig visszacsúszott a tabellán, és sorozatban hat vereséget szenvedett el az Anfield Roadon, ami korábban még egyszer sem fordult elő – emlékeztetett az MTI.

Legutóbbi nyolc meccséből azonban hatot megnyert, így feljött az ötödik helyre, hátránya egy pont a negyedik Chelsea-vel és három a harmadik Leicester Cityvel szemben. Utóbbi két csapat kedd este egymással csap össze a Stamford Bridge-en, ami lehetőséget ad a Liverpoolnak, hogy a hátralévő két körben legalább az egyik riválisát megelőzze.

A Klopp által irányított együttes szerdán a 15. Burnley vendége lesz, vasárnap pedig a 13. Crystal Palace-t fogadja – tette hozzá az MTI.

„Ha könyvet akarnánk írni egy idényről, amelytől depressziósok leszünk, akkor valószínűleg ezt az idényt kellene választanunk – mondta Klopp a Sky Sportsnak. – Bármi is történt eddig, most esélyünk van arra, hogy saját kezünkbe vegyük a sorsunkat” – tette hozzá az 53 éves menedzser, aki kijelentette, egy ilyen évadban BL-indulást érő pozícióban zárni „talán minden idők legnagyobb eredménye lenne” a Liverpooltól.