Szalah nem zárja ki, hogy egyszer Spanyolországban játsszon (Fotó: AFP)


Szalah jelenleg vezeti a Premier League góllövőlistáját Harry Kane-nel holtversenyben (17 góllal), azonban az sem kizárt, hogy a jövőben már a La Ligában szeretné elfoglalni ezt a pozíciót. Ugyan a szerződése még két idényre a Liverpoolhoz köti, de többször felvetődött már, hogy Barcelonába vagy Madridba tarthat, ha egyszer elhagyja az angol klubot.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Real Madrid lesz a Liverpool ellenfele. Amikor arról kérdezték, kipróbálná-e magát Spanyolországban, az egyiptomi csak annyit mondott a Marcának: „Remélem, még sok évig tudok majd játszani. Miért is ne? Senki sem tudja, mit hoz a jövő. Talán egy nap igen.”

„Remélem, képes leszek ugyanazt tenni, amit az elmúlt években: gólokat lőni, és segíteni a csapatomat, hogy kupákat nyerjen. Ez a legfontosabb jelenleg számomra” – tette hozzá a csatár.

Megkérdezték arról is, érez-e bármiféle plusz motivációt, amiért ismét szembekerül Sergio Ramosszal a negyeddöntőben – mint ismert, a 2018-as BL-döntőben Szalah a Real Madrid védőjével vívott csata során sérült meg. Nevetve annyit válaszolt: „Az a meccs már a múlt, nem is gondolok rá. A csapat jár csak az eszemben. Mindenki csak a saját csapatára gondol, és győzni szeretne.”