Liverpool: szerződtették a Salzburg támadóját – hivatalos

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.12.19. 09:05
null
Minamino Takumi már a Liverpool mezével (Fotó: liverpoolfc.com)
Ahogy azt sejteni lehetett, Minamino Takumi a Red Bull Salzburgtól a Liverpoolhoz szerződött – az átigazolást mind a két klub megerősítette honlapján. A japán válogatott labdarúgó öt évre írt alá a Bajnokok Ligája-címvédő angol klubhoz, amelynek hivatalosan január elsejétől lesz a játékosa.

 

A nemzetközi sajtó már napokkal korábban arról írt, hogy tárgyal a Liverpool a Red Bull Salzburggal Minamino Takumi megszerzéséről. A transzfert csütörtökön be is jelentették. A japán válogatott játékos szerdán megegyezett a személyes feltételekben, átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon is, és aláírta szerződését, ami január elsejétől köti az angol klubhoz – a hírek szerint 7.25 millió fontért váltott csapatot.

„Egy álom vált valóra azzal, hogy a Liverpool játékosa lettem. Nagyon izgatott vagyok. Az volt az egyik célom, hogy a Premier League-ben futballozhassak, szerintem ez a világ legjobb bajnoksága. Úgy voltam vele, hogy ha megfelelő ütemben fejlődöm, akkor eljuthatok egyszer ide. De azt nem gondoltam volna, hogy épp a Liverpool játékosa lehetek. Nagyon boldog vagyok, és várom, hogy pályára léphessek” – idézi a Liverpool honlapja Minamino Takumit.

A Cerezo Oszakában nevelkedő szélső 20 éves korában, 2015-ben igazolt át a Red Bull Salzburghoz, amellyel ötszörös osztrák bajnok és négyszeres Osztrák Kupa-győztes. A klub színeiben 199 mérkőzésen 64 gólt szerzett, a japán válogatottban 22 találkozón 11-szer volt eredményes. A jelenlegi idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében kétszer is pályára lépett a Liverpool ellen, az Anfielden gólt is szerzett a 4–3-as hazai sikert hozó összecsapáson – ezeken a mérkőzéseken keltette fel a Liverpool szakmai stábjának figyelmét.

Nem ő lesz az első játékos az angol klub keretében, aki salzburgi kötődésű: Naby Keita és Sadio Mané is megjárta az osztrák együttest, mielőtt a Liverpoolhoz került.

„Nagyszerű hír, csodálatos igazolás – áradozott a japán támadóról Jürgen Klopp, a Liverpool FC menedzsere. – Nagyon örülünk az érkezésének. A szurkolóink is láthatták közelről, mire képes, így nem kell dicshimnuszokat énekelnem arról, amit már ők is tudnak. Nagyon gyors, intelligens, remekül helyezkedik. Bátor a labdával és anélkül is, igazi csapatjátékos. A Bajnokok Ligájában gyűjtött tapasztalata már csak hab a tortán. Tudjuk, hogy remek edzőkkel dolgozott Salzburgban, elit környezetben.”

Minamino Takumi a 18-as mezszámot kapta a Liverpoolnál.

A japán futballistát a Liverpool benevezheti a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszára, hiszen az UEFA nemrég módosította a szabályzatot, így három olyan játékos lehet a keretben, aki az ősszel más klub színeiben pályára lépett a sorozatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik