Liverpool: Szalah elárulta a titkát, mitől van ilyen formában

Vágólapra másolva!
2018.04.25. 15:37
null
Mohamed Szalah (11) elárulta a titkát, mitől van ilyen formában (Fotó: AFP)
A Liverpoolban fantasztikus formában futballozó Mohamed Szalahhal hosszabb interjút készített a CNN televíziós csatorna. Az egyiptomi támadó a beszélgetés során elmondta, számára az egyik leglényegesebb dolog a megfelelő táplálkozás, ugyanis ennek segítségével tudja magából kihozni a legjobbat.

Mint ismert, az egyiptomi támadó kedd este két góllal és két gólpasszal járult hozzá a Liverpool 5–2-es sikeréhez a Roma ellen,ezzel együtt 47 mérkőzésen összesen már 43 találatnál és 15 asszisztnál jár a 2017–2018-as szezonban.

Mohamed Szalah a CNN-nel folytatott beszélgetése során elmondta többek között, hogy a megfelelő táplálkozás az egyik legfontosabb tényező, ami miatt ilyen teljesítményre képes.

„Ez annyira lényeges, hogy még a játéknak is a része – árulta el a 25 éves egyiptomi gólzsák. – Rengeteget segít a gyógyulásban, jobban alszom és a megfelelő ételnek köszönhetően a testem is gyorsabban alkalmazkodik. A dietetikusom egyébként azt mondta, bármit ehetek, amit csak szeretnék, ugyanis kevesebb rajtam a zsír. Nem iszom, úgyhogy minden rendben van.”

Szalah hosszasan ecsetelte a stábnak, hogy az egyik egyiptomi nemzeti eledel, a kushari (fűszeres paradicsomszósszal leöntött makaróni, rizs és lencse keveréke) az egyik olyan étel, amit rengeteget fogyaszt.

„Amint hazamegyek Egyiptomba, egyből hívom is a barátomat, aki már a reptérre hoz egy kis kusharit, amit aztán rögtön az autóban ehetünk is. Csak felhúzom a kapucnim, bepattanok a kocsiba és már rögtön neki is esek az ételnek.”

A klasszis támadó elmondta továbbá, egyáltalán nem érez nyomást magán és nem is idegeskedő típus.

„Ha csak Egyiptomról beszélünk, az százmillió embert jelent. Természetesnek kell lennem, nem játszom meg magam, nem hazudok a médiában, az interjúkban és az életben sem. Az én életem így néz ki, ez egy egyszerű élet, semmi bonyolult nincs benne. Könnyen kell venned a felelősséget és folytatnod kell, amit csinálsz, nem vagyok ideges az elvárások miatt. Persze kicsit nehéz, mert nincs meg a kellő »szabadságod« ahhoz, hogy hibázz vagy valami rosszat tegyél, de ilyen a nyomás, ami ha évek óta rád nehezedik, akkor képes vagy megbirkózni vele. Ez rendben van, nincs vele gond.”

„A szurkolók elvárásai engem csak arra késztetnek, hogy még keményebben dolgozzak. Számomra mindent ez jelent, mert ez nagyobb nyomást jelent. Mindenki engem figyel, várja, hogy valami jót csináljak, ha pedig egy mérkőzésen épp nem jön össze, egyből úgy gondolják, baj van. Minden meccsen, amelyen pályára lépek, azt várják, hogy megvillanjak – gólt ugyan nem lőhetek állandóan, viszont a legjobbamat adhatom. És ezt is szeretném tenni, a csapatomért, a társaimért és magamért is.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
LIVERPOOL (angol)–ROMA (olasz) 5–2 (2–0)
Liverpool, Anfield. V: Brych (német).
LIVERPOOL: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain (Wijnaldum, 18.), Henderson, Milner – Szalah (Ings, 75.), Firmino (Klavan, 93.), Mané. Menedzser: Jürgen Klopp
ROMA: Alisson – Fazio, Manolasz, Juan Jesus (Perotti, 67.) – Florenzi, Strootman, De Rossi (Gonalons, 67.), Kolarov – Nainggolan – Cengiz Ünder (Schick, a szünetben), Dzeko. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco
G: Szalah (35., 45.), Mané (56.), Firmino (62., 69.), ill. Dzeko (81.), Perotti (85. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik