Liverpool: rekordösszegért érkezhet az MU által is kiszemelt gólgyáros – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.06.08. 12:42
null
Darwin Núnez klubrekordot jelentő összegért érkezhet Liverpoolba (Fotó: AFP)
Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint a Benfica 22 éves szupertehetsége, Darwin Núnez mégsem a Manchester Unitedhez, hanem a Liverpool FC-hez igazol. A liverpooliak Núnezzel pótolnák a Bayern Münchenbe tartó sztárjátékosukat, Sadio Manét.

 

A portugál bajnokság gólkirályi címét 26 góllal bezsebelő Darwin Núnez az elmúlt idényben – minden sorozatot figyelembe véve – 41 tétmérkőzésen 34 gólig jutott. Nagyszerű teljesítményének köszönhetően Európa egyik legnagyobb ígéretének tartják.

Május végén még arról számoltunk be a Givemesport információra hivatkozva, hogy a Manchester United rendkívül közel áll az uruguayi szupertehetség megszerzéséhez. Most azonban arról szólnak a hírek, hogy a Sadio Manét nagy valószínűséggel elvesztő Liverpool FC hajlandó lenne klubrekordot jelentő összeget (Virgil van Dijk 75 millió fontért érkezett a Southamptontól 2018 januárjában), 85 millió fontot kicsengetni Núnezért – a Daily Mail úgy tudja, hogy Julian Ward, a Liverpool FC új sportigazgatója már tárgyal a Benficával, és a játékos is készen áll a klubváltásra.

A bal szélen és középen is bevethető támadó nagy hatást gyakorolt Jürgen Klopp menedzserre is, hiszen hat gólt szerzett a Bajnokok Ligája elmúlt idényében, ezekből kettőt éppen a liverpooliak elleni negyeddöntőn. Az ügyletet segítheti továbbá, hogy Núnezt ugyanaz az ügynökség képviseli, mint Fabinhót, Diogo Jotát és Fábio Carvalhót, akik szintén a Liverpool FC játékosai.

„Fizikailag erős, gyors, és nyugodt maradt a befejezéseknél. Jó, nagyon jó játékos. Ilyen helyzetekben mindig azt mondom, ha egészséges marad, nagy karrier áll előtte” – jellemezte Klopp Núnezt áprilisban, a 3–3-ra végződő visszavágó után.

A Penarolban nevelkedő 22 éves futballistát a lisszaboniak 2020 szeptemberében 24 millió euróért szerezték meg az Almeríától, amely várhatóan 20 százalékos részesedést kap a jövőbeli eladásból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik