Liverpool: nyílt levélben magyarázkodik a vezetőség

Vágólapra másolva!
2012.09.03. 14:13
Türelmet és megértést kért a szurkolókhoz címzett nyílt levelében John Henry, a Liverpool labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa. A Pool ötven éve nem kezdte ennyire gyengén az angol bajnokságot – a csapat mindössze egy ponttal a 18. helyet foglalja el három forduló után, és nem tudta megfelelően megerősíteni keretét. A szurkolók elsősorban azt nem értik, miért nem vett csatárt a Liverpool, miután elengedte kölcsönbe Andy Carrollt.

„Én is ugyanolyan csalódott vagyok, mint bárki más, aki kapcsolatban áll a Liverpool FC-vel, hogy nem tudtuk továbberősíteni a csatársorunkat. Ez azonban nem tétlenség következménye. Az átigazolási időszak záró napjaiban több kiszemeltet is megpróbáltunk megszerezni, de sajnálatos módon nem sikerült elfogadható megállapodásra jutnunk” – kezdődik a nyílt levél.

Henry figyelmeztet: a tulajdonosok mindent megtesznek azért, hogy a klub ne kerüljön ismét nehéz anyagi helyzetben.

„Sosem visszük olyan veszélyes helyzetbe a klubot, mint amilyenben megérkezésünkkor találtuk. Ez a klub egyszerűen nem halmozhat fel akkora adósságállományt, amely a létezését is kétségbe vonja" – tudatta. „Még mindig az előző vezetőség hibáit javítgatjuk, és ez nem történhet meg egyik napról a másikra. Ráadásul a saját hibáinkkal is nehezítettük a dolgunkat, de tanultunk ebből a kemény leckéből, és a klub helyzete jobb, mint amikor átvettük.”

„Nem szándékozunk csak rövid távú megoldást jelentő, drága igazolásokkal megerősíteni a csapatot” – tudatta Henry, aki lassú, tudatos építkezést vetített előre.

A BBC-nek nyilatkozva Brendan Rodgers menedzser elmondta: nagyon bízott abban, hogy tud erősíteni az átigazolási időszak végén, és nem engedte volna el Carrollt, ha tudja, nem képes megfelelően pótolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik