Liverpool: megegyeztek, 80 millióért érkezik a Benfica gólgyárosa – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.06.12. 20:33
null
Núnez tavasszal még ellenfélként szerzett gólt az Anfielden – augusztustól már a Liverpool játékosaként teheti ezt meg (Fotó: AFP)
Az átigazolási ügyekben mindig jártas Fabrizio Romano információi szerint a Liverpool mindenben megegyezett Darwin Núnez megvásárlásáról a Benficával. Az angol klub 80 millió eurót fizet majd az uruguayi válogatott csatárért.

Az olasz újságíró úgy tudja, a két klub képviselői és Núnez menedzsere a szombat délelőtti, portugáliai egyeztetésük alkalmával tisztázták az utolsó részleteket. A Liverpool 80 millió eurót fizet majd az uruguayi támadóért, és további 20 milliót bizonyos feltételek teljesülése esetén. Az átigazolási díjból Núnez korábbi klubja, az Almería is részesedik, amelyet a hírek szerint a vételár 20 százaléka illeti meg.

A 22 éves futballista jelenleg Spanyolországban tartózkodik, és hétfőn repül Angliába, hogy átessen a Liverpoolnál az orvosi vizsgálatokon. A labdarúgó hatéves, 2028 nyaráig érvényes szerződést köt majd a Premier League-ezüstérmes, Bajnokok Ligája-döntős egyesülettel.

Núnez az uruguayi válogatott szombat esti, Panama elleni felkészülési mérkőzésén (5–0) elővigyázatosságból már nem is lépett pályára, elkerülve a sérülés kockázatát.

Fabrizio Romano információi szerint a két klub illetékesei végeztek a papírmunkákkal, és alá is írták a megállapodást – tulajdonképpen már csak a hivatalos bejelentés maradt hátra.

Núnez a mögöttünk hagyott idényben 41 tétmérkőzésen 34 gólt szerzett és négy gólpasszt adott a Benficában. A hírek szerint a Manchester United is érdeklődött iránta, de – ahogy Romano írja – egy percig sem volt kétséges, hogy Liverpoolba igazol.

Az olasz zsurnaliszta vasárnap este arról is hírt adott, hogy Sadio Mané egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a Bayern München játékosa legyen. A bajorok első ajánlatát a Liverpool visszautasította, de a tárgyalások folytatódtak a felek között, és a német egylet hamarosan újabb ajánlatot tesz a szenegáli támadóért. A személyes feltételekben Mané és a Bayern még nem állapodott meg egymással, ám ez pusztán idő kérdése.

Elméleti síkon kijelenthető, hogy a nem is feltétlenül a posztjára, de Mané helyére érkezik Núnez a Liverpoolhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik