Liverpool: koronavírus-fertőzés miatt nem lépett pályára két kulcsjátékos

Vágólapra másolva!
2021.12.17. 10:05
null
Van Dijkra sem számíthatott Klopp a Newcastle ellen (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Liverpool hátrányból felállva 3–1-re legyőzte a Newcastle Unitedet az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 17. fordulójának csütörtöki játéknapján. Nehézséget okozhatott a meccs előtt a liverpooliak mesterének, Jürgen Kloppnak, hogy koronavírus-fertőzés miatt három játékosára – Virgil van Dijk, Fabinho, Curtis Jones – sem számíthatott.

 

Döcögősen indult a Newcastle elleni bajnokija a Liverpoolnak. Ennek egyik oka az lehet, hogy német menedzserük két kulcsjátékosára, Fabinhóra és Virgil van Dijkra sem számíthatott.

Az utóbbi időben emelkedett a száma a koronavírusos eseteknek a Premier League-ben, több hétvégi meccset is elhalasztottak. Ugyanez a helyzet fenyegeti a „vörösöket” is, hiszen a Tottenhammel játszanának vasárnap, amelynek a legutóbbi két bajnokiját koronavírus-fertőzések miatt elnapolták, ráadásul játékosai a Burnley vendégeként sem léphettek pályára a 13. fordulóban, a szélsőséges időjárási viszonyok miatt.

A Brentford menedzsere, Thomas Frank szerdán azt javasolta, a PL vezetősége a teljes hétvégi (18.) fordulót napolja el, ezzel és a jövő heti Ligakupa-meccsek halasztásával ugyanis időt nyernének a klubok a soraik rendezésére, az edzőközpontok fertőtlenítésére, egyúttal megszakadna az öltözőkön belüli fertőzéslánc, és a játékosok jó része is reális eséllyel felépülhetne a karácsonyi fordulóra.

ANGOL PREMIER LEAGUE
18. FORDULÓ
DECEMBER 18., SZOMBAT
13.30:
Manchester United–Brighton (Tv: Spíler1) – elhalasztva
16.00: Aston Villa–Burnley
16.00: Southampton–Brentford – elhalasztva
16.00:
Watford–Crystal Palace – elhalasztva
16.00: West Ham United–Norwich City – elhalasztva
18.30: Leeds United–Arsenal (Tv: Spíler1)

DECEMBER 19., VASÁRNAP
13.00:
Everton–Leicester City (Tv: Digi Sport1) – elhalasztva
15.00: Wolverhampton–Chelsea
15.15: Newcastle United–Manchester City (Tv: Digi Sport1)
17.30: Tottenham–Liverpool (Tv: Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik