Klopp szeretné, ha Szalah és Fabinho is pályára lépne vasárnap (Fotó: AFP)

Az egyiptomi csatár és a holland belső védő múlt hétvégén, a Chelsea elleni FA-kupa-döntőben szenvedett kisebb sérülést, míg a brazil középpályás május elején vált ki a csapatból izomsérülés miatt.

„A fiúk állapota szépen javul, meglátjuk, hogy vasárnap játszhatnak-e – mondta pénteken a német szakember. – Szeretném, ha mind a hárman pályára léphetnének, de ha nem tudnak, akkor nélkülük oldjuk meg a mérkőzést.”

A Liverpool egy ponttal áll a címvédő és listavezető Manchester City mögött a tabellán, így az utolsó fordulóban mindenképpen több pontot kell szereznie Pep Guardiola együttesénél, mely az Aston Villával csap majd össze hazai pályán (az Aston Villa menedzsere egyébként a Liverpool FC legendája, Steven Gerrard…).

Klopp Szalahra külön is kitért, mivel az afrikai csatár versenyben van a gólkirályi címért a Tottenham Hotspur dél-koreai játékosával, Szon Hung Minnel. A tréner hangsúlyozta, hogy a legfontosabb az egyiptomi futballista egészsége, a gólkirályi cím miatt nem fognak kockáztatni, így ha veszélyes lenne számára a játék, akkor nem fog beállni.

Szalah 22 góllal vezeti a mesterlövészek listáját, míg Szon Hung Min 21 találatnál jár.