Liverpool: Gerrard szerint Klopp szobrot kap az Anfielden

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.16. 13:37
null
Jürgen Klopp liverpooli munkásságával Steven Gerrard is nagyon elégedett (Fotó: AFP)
Steven Gerrard, a Liverpool FC labdarúgócsapatának korábbi kapitánya szerint Jürgen Klopp, az együttes jelenlegi vezetőedzője hamarosan szobrot kap az Anfielden.

 

„A futballban általában addig várunk az emberek teljesítményének elismerésével, amíg idősek lesznek – mondta a The Athletic című online futballmagazinnak Gerrard. – De tudom, hogy a Liverpool tulajdonosaival ez nem fog megtörténni. Ha Jürgen megnyeri a bajnokságot, akkor már el is kezdődnek a munkálatok a szobrán.”

A Pool 25 pontos előnnyel vezeti a szerdán újrainduló Premier League tabelláját, és már csak egy-két lépésre van attól, hogy 1990 után ismét megnyerje az angol bajnokságot.

„Szerintem Klopp a világ legjobb edzője – jelentette ki a 40 éves Gerrard, aki a skót élvonalbeli Rangers trénere. – Minden tiszteletem az övé. Van szíve és van sütnivalója. Csak a Liverpoolért dolgozik. Idejött és új szintre emelte a klubot.”

A futballista 17 évig volt a Pool játékosa, ez idő alatt többek között megnyerte a csapattal a Bajnokok Ligáját és kétszer az FA-kupát, de a bajnoki cím nem jött össze.

„Nagy megkönnyebbülés lesz a számomra is. Liverpool-drukker vagyok és a sírig az is leszek. Ha sikerül megszerezniük a trófeát, azzal száz százalékig boldoggá tesznek. Már alig várom!” – fogalmazott a volt válogatott labdarúgó.

Hozzátette: örülne, ha nem 40, hanem 30 esztendős lenne, és ő is részese lehetne a Liverpool gépezetének, amely meglátása szerint a pályán és azon kívül is tökéletesen működik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik