Luis Suárez sokat köszönhet Steven Gerrardnak (Fotó: AFP)

„Ugyan az Európa-ligába kvalifikáltunk, de elég pocsék volt az idény vége" – emlékezett vissza Suárez a 2013 nyarán történtekre, s utalt vissza tízmeccses eltiltására, amelyet azért kapott, mert meccs közben megharapta az akkor a Chelsea-ben futballozó Braniszlav Ivanovicsot. Az uruguayi elvágyódott, és ekkor lépett közbe Steven Gerrard, a Liverpool csapatkapitánya.

„Győzködtem magam, hogy az Arsenalba menjek. Steven ekkor azt mondta, megígéri, hogy ha maradok még egy évet, jövőre sokkal jobb lehetőségeim lesznek, mehetek a Bayernbe, a Barcelonába, a Real Madridba vagy ahová csak akarok. Maradjak még egy évet, mert az Arsenalban nem lehetnék jobb."

„Ez volt az utolsó beszélgetésünk erről Gerrarddal, felhívtam az ügynököm és elmondtam neki, maradok. Azt éreztem a szavaiban, hogy törődik velem, hogy jót akar nekem, hogy átérzi a szenvedésem és szomorú emiatt. Egy igazi kapitány szavai voltak, amelyek nagy hatással voltak rám és rengeteget segítettek abban a pillanatban" tette hozzá Suárez, aki aztán egy évvel később beváltotta Gerrard jóslatát és a Barcelonához igazolt.