Liverpool: Ferguson megható gesztusa fogadta a klublegendát

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.06.27. 08:52
null
Kenny Dalglishnak Alex Ferguson is gratulált (Fotó: AFP)
A Liverpoollal edzőként háromszoros bajnok Sir Kenny Dalglisht a korábbi rivális, Sir Alex Ferguson üzenete fogadta, miután a Liverpool 30 évet követően újra megnyerte az angol élvonal küzdelmeit.

„Azért keresett, hogy gratuláljon” – mesélte a Liverpoollal szakvezetőként korábban három bajnoki címet is szerző Dalglish a Mirrornak.

„A régi riválisokkal mindig nagy volt a verseny, de aztán az idény végén mindig küldtünk egy levelet, hogy szép munka volt – tekintett vissza a nyolcvanas-kilencvenes évekre Dalglish, aki játékosként is rendkívül sikeres volt a „vörösöknél”, hat bajnoki cím és három BEK-elsőség mellett négy Ligakupa- és egy FA-kupa-elsőséget ünnepelt. – Ez a hagyomány folytatódott, és ez óriási bók. Lehet, hogy riválisok vagyunk, voltunk, ám kellően intelligensek és nagylelkűek ahhoz, hogy tudjunk küldeni egy üzenetet a gratulációinkkal.”

Dalglish a Jürgen Klopp fémjelezte éráról is elmondta a véleményét.

„Klopp megérkezése óta, különösen az elmúlt két-három évben nagyon pozitív dolgok történtek. Fantasztikus edző, megtestesít mindent, amit a Liverpool képvisel. Minden, amit elértek, teljesen kiérdemelt volt.”

Az egykori skót támadó szerint a Liverpool számára most az a legfontosabb, hogy Klopp minél tovább a kispadon maradjon, a csapat munkamorálja pedig a siker után se változzon meg.

„Nem egyszerű dolog dominálni a mostani angol bajnokságot, amikor olyan ellenfeleid vannak, mint a Manchester City. Abban viszont biztos vagyok, hogy még jó néhány örömteli nap vár ránk Jürgennel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik