Liverpool: egy korszak vége – kiköltöztek az edzőközpontból

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.09. 16:57
null
A Liverpool elbúcsúzott a 70 éven át használt edzőközponttól (Fotó: Getty Images)
A Premier League-ben szereplő Liverpool labdarúgócsapata az elmúlt hétvégén tréningezett utoljára az 1950 óta használt Melwood edzőközpontban. A játékosok még a Manchester City elleni találkozó (1–1) előtt búcsút vettek a komplexumtól.

Jürgen Klopp már korábban is kifejezte nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy a felnőttcsapat sztárjai és az utánpótlásban szereplő fiatalok két külön helyen edzenek. Ezenkívül a klub vezetőinek a terület méretbeli hiányosságaival és az elzártság, nyugodt körülmények teljes hiányával is szembe kellett nézniük – a kíváncsi rajongóknak mindössze egy nem túl magas kerítésen kellett felmászniuk ahhoz, hogy láthassák kedvenceiket, és ezt rendszerint meg is tették. A Liverpool eddigi edzőközpontját egy lakóházak építésével és értékesítésével foglalkozó cég vásárolta meg.

A csapat ettől a héttől kezdve a Kirkbyben található akadémiáján készül fel a mérkőzésekre – ezt a centrumot 1998 óta használják az ificsapatok, most a felnőttek érkezése előtt kibővítették. Sadio Manéék költözését eredetileg 2020 nyarára tervezték, de a járványhelyzet miatt novemberre tolódott.

Card

Card

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik