Dominic Solanke a Bournemouth-nál több játéklehetőséghez juthat (Fotó: afcb.co.uk)

 

A klub közleménye szerint a 21 éves angol támadó – aki 2017 decemberében már a felnőttválogatottban is bemutatkozott Brazília ellen – hosszú távú szerződést írt alá. Az átigazolási díjat nem hozták nyilvánosságra, de egybehangzó sajtóértesülések szerint a Bournemouth 19 millió fontot fizet a Liverpoolnak, és ez az összeg bizonyos feltételek teljesülése esetén 25 millióra nőhet.

„A Bournemouth jó irányba halad, az elmúlt évek során nagyon jól teljesített a Premier League-ben, többször is remek helyen végzett a bajnokságban. Az angol élvonalban minden mérkőzés nehéz, de szeretnék gólokkal hozzájárulni a csapat jó szerepléséhez” – mondta a játékos a klub hivatalos oldalának.

A Chelsea-nél nevelkedő Solanke szerződése lejártával, 2017 nyarán írt alá a Liverpoolhoz, amelynek színeiben 27 mérkőzésen egy gólt szerzett – igaz, meccsenként átlagosan csupán 26 percet töltött a pályán.


FRISSÍTVE: A Bournemouth később Nathaniel Clyne érkezését is bejelentette: az angol válogatott jobbhátvédet a szezon végéig vették kölcsön a Liverpooltól.