Liverpool: átigazolták Ben Daviest – de nem azt a Ben Daviest!

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.02.01. 21:25
null
Ben Davies a Liverpool új igazolása (Fotó: Getty Images)
Az angol bajnokság címvédője, a Liverpool védőt szerződtetett az átigazolási időszak hajrájában. Ám Ben Davies neve csalóka, nem a Tottenham walesi válogatott bekkjéről, hanem a másodosztályban szereplő Preston korábbi labdarúgójáról van szó.

 

A 25 esztendős angol Ben Davies középső hátvédként, illetve a védelem bal oldalán egyaránt bevethető. A Liverpoolnál a 28-as mezt fogja viselni, és sajtóhírek szerint 1.6 millió fontot kellett érte kifizetni.

Davies alapember volt a Prestonban az idény első felében – 19 bajnokin lépett pályára. Mivel szerződése a nyáron lejárt volna, eddigi csapata már csak most kaphatott a játékjogáért pénzt.

A védő összesen 145 tétmeccsen lépett pályára a Prestonban, és bár alacsonyabb ligákban már 233 bajnoki van a lábában, az élvonalban még sosem futballozott.

Érdekesség, hogy Davies sajtóhírek szerint korábban már megegyezett a Celtickel, kérdés, ha ez valóban megtörtént, milyen feltételek mellett sikerült a Liverpoolnak a skótokat is „beelőzni”.

Az ifjú holland védő, Sepp van den Berg az ellenkező utat járja be, és az idény végéig kölcsönben a Preston futballistája lesz.

A Sky Sports beszámolója szerint a Schalke török védője, Ozan Kabak is közel áll ahhoz, hogy a Pool játékosa legyen.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik