Liverpool: a Leipzig fiatal védője a klub első nyári szerzeménye

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.05.28. 14:38
null
Ibrahima Konaté a Liverpoolban folytatja pályafutását (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool szerződtette az RB Leipzig 22 éves francia játékosát, Ibrahima Konatét – közölte a klub hivatalos honlapján.


A Liverpool első szerzeménye a következő évadra a francia Ibrahima Konaté, akiért 40 millió eurós kivásárlási árat kellett fizetnie a német RB Leipzignek. A fiatal középső védő új klubjának tájékoztatása szerint hosszú távú szerződést kötött az angol egylettel, de konkrét dátumról nem írnak.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen hatalmas klubhoz csatlakozhatok, mint a Liverpool. Ez nagyon izgalmas pillanat nekem és a családomnak, már nagyon várom, hogy megismerjem az új csapattársaimat, a stábot és elkezdhessem karrierem következő szakaszát”mondta el a Liverpool honlapjának Konaté, aki jelenleg az U21-es Európa-bajnokságra koncentrál hazája csapatával.

Konaté 2017-ben a francia Sochaux-tól igazolt a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Lipcsébe, ahol 95 tétmérkőzésen lépett pályára. A francia felnőttválogatottban még nem mutatkozott be, az U21-es együttesben 12-szer szerepelt.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik