Konaté lehet a Liverpool következő nagyszerű védője? (Fotó: AFP)

 

A bajnoki cím megnyerése után ez az idény egyáltalán nem úgy alakult a Liverpoolnál, ahogyan azt tervezték, így máris a jövőre gondolnak az Anfielden. Mint tudjuk, Virgil van Dijk és Joe Gomez is súlyos sérülést szenvedett, Jürgen Klopp szerint a nyári Európa-bajnokságon sem biztos a szereplésük.

Mivel eléggé lyukassá vált a Pool védelme, nem meglepő, hogy a piacról erősítenének. A The Athletic információi szerint a Liverpool nagyon közel áll ahhoz, hogy szerződtesse az RB Leipzig 21 éves francia védőjét, Ibrahima Konatét.

A tárgyalások állítólag már előrehaladott állapotban zajlanak, az angoloknak biztosan ki kell fizetni a 40 millió eurós kivásárlási árat.

Konaté 2017-ben a Sochaux-tól igazolt át Lipcsébe, ahol Európa egyik legígéretesebb hátvédjévé vált – igaz őt is hátráltatták sérülések.

A fiatal francia jelenleg az U21-es Európa-bajnokságon szerepel, a Dánia elleni meccsen (1–0-s vereség) nem lépett pályára, ám a vasárnapi találkozót – amelyen Franciaország 2–0-ra legyőzte az oroszokat  – már végigjátszotta.