Liverpool: 40 millióért megszerezhetik a Leipzig tehetségét – sajtóhír

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.03.29. 10:00
null
Konaté lehet a Liverpool következő nagyszerű védője? (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool közel áll ahhoz, hogy 40 millió euróért megszerezze az RB Leipzig 21 éves francia védőjét, Ibrahima Konatét – olvasható a theathletic.com oldalán.

 

A bajnoki cím megnyerése után ez az idény egyáltalán nem úgy alakult a Liverpoolnál, ahogyan azt tervezték, így máris a jövőre gondolnak az Anfielden. Mint tudjuk, Virgil van Dijk és Joe Gomez is súlyos sérülést szenvedett, Jürgen Klopp szerint a nyári Európa-bajnokságon sem biztos a szereplésük.

Mivel eléggé lyukassá vált a Pool védelme, nem meglepő, hogy a piacról erősítenének. A The Athletic információi szerint a Liverpool nagyon közel áll ahhoz, hogy szerződtesse az RB Leipzig 21 éves francia védőjét, Ibrahima Konatét.

A tárgyalások állítólag már előrehaladott állapotban zajlanak, az angoloknak biztosan ki kell fizetni a 40 millió eurós kivásárlási árat.

Konaté 2017-ben a Sochaux-tól igazolt át Lipcsébe, ahol Európa egyik legígéretesebb hátvédjévé vált – igaz őt is hátráltatták sérülések.

A fiatal francia jelenleg az U21-es Európa-bajnokságon szerepel, a Dánia elleni meccsen (1–0-s vereség) nem lépett pályára, ám a vasárnapi találkozót – amelyen Franciaország 2–0-ra legyőzte az oroszokat – már végigjátszotta.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik