„Jó, köszi!” – gondolhatja Mohamed Szalah, aki 34 éves koráig maradhat az új szerződéstervezet szerint Liverpoolban és heti 350 ezer fontot tehet zsebre a mostani 200 ezer helyett (Fotó: AFP)

 

A Football Insider úgy tudja, a Liverpool a jelenlegi 200 ezer fontos fizetése helyett heti 350 ezer fontot adhat Mohamed Szalahnak, amennyiben az egyiptomi a 2023-ban lejáró szerződését megtoldva 2026 nyaráig kötelezi el magát a csapatnál.

A korábbi hírek arról szóltak, a szélső 500 ezer fontot remél a Pooltól, miután az elmúlt négy és fél évben minden sorozatot figyelembe véve 212 mérkőzésen 134 góllal és 50 gólpasszal segítette a klubot. A csapat menedzserének, Jürgen Kloppnak az irányítása alatt Bajnokok Ligáját, angol bajnoki címet és klubvilágbajnokságot is nyert.

A 29 éves szélső az új megállapodással egészen 34 esztendős koráig – júniusi születésű – maradhatna a vörösöknél.

Szalah egyelőre bizonyítja, megéri a pénzér: a 2021–2022-es idényben kilenc tétmeccsen kilenc gólnál jár – megspékelve három gólpasszal is.

A Liverpool szempontjából kulcsfontosságú, hogy mihamarabb megállapodjon szélsőjével, mivel a piaci trendek alapján nem számíthat a klubvezetőség arra, hogy heti 200-300 ezer fontos fizetésnél jóval olcsóbban ki tudja hozni egy hasonló kaliberű, fiatalabb szélső szerződtetését. Arról nem is beszélve, hogy a rivális klubok minden bizonnyal megkérnék a Szalah-utód árát, tudva, hogy Jürgen Klopp csapata kutyaszorítóba került, és nem tudja maradásra bírni a 71-szeres egyiptomi válogatott labdarúgót.

A Football Insider cikke szerint jó esély mutatkozik arra, hogy az új tervezet megfelel Szalahnak is.