Leverkusen: Havertz a válogatottat elhagyva Londonba utazott – hivatalos

K. T. I., V. J.K. T. I., V. J.
Vágólapra másolva!
2020.09.04. 12:30
null
Kai Havertz elhagyta a német válogatott felkészülését, hogy orvosin vegyen részt a Chelsea-nél (Fotó: Bayer Leverkusen/Twitter)
A Bayer Leverkusen hivatalos honlapja szerint Kai Havertz a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) és Joachim Löw engedélyével elhagyhatta a nemzeti csapat edzőtáborát, hogy Londonba repülve átessen a klubváltásoknál kötelező orvosi vizsgálatokon. A 21 éves középpályás új állomáshelye a Chelsea lesz.

A Spanyolország elleni Nemzetek Ligája mérkőzést (1–1) követően a találkozón nem játszó Kai Havertz meglepetésre elutazott a Stuttgartban készülő német labdarúgó-válogatott szállásáról. A német Sport1 információi szerint a 21 éves úticélja London, ahol ma, de legkésőbb holnap orvosi vizsgálaton vehet részt új klubjánál, a Chelsea-nél.

Időközben a Bayer Leverkusen is megerősítette a sajtóhírt. Rudi Völler klubigazgató szavai szerint a DFB különengedélyével hagyhatta el Havertz a német csapat felkészülését.

Havertz lehetséges klubváltása hosszú hónapok óta az egyik legfelkapottabb téma a német és a brit sportsajtóban is. Már nyár elején arról lehetett olvasni, hogy a 21 éves labdarúgó váltani szeretne, és a személyes feltételeket illetően egyezségre is jutott a londoniakkal. Csakhogy a Chelsea a koronavírus-helyzetre hivatkozva szeretett volna alkudni a vételárból.

Végül a goal.com beszámolója szerint 80.5 millió euróban állapodtak meg a felek – ha ez igaz, Havertz a londoni együttes történetének legdrágábban vásárolt játékosa lesz.

Amennyiben a teszt sikeres lesz az orvosi vizsgálat, a fiatal támadó aláírhatja hosszú távú szerződését az angolokkal. A német sportoldal hozzáteszi: Havertz visszatérése a válogatott keretéhez és a vasárnapi Svájc elleni játéka nem valószínű.

Hogy Havertz miért érhet meg ennyi pénzt Frank Lampardnak és a Chelsea-nek, arról itt írtunk bővebben!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik