Leicester: a FIFA elutasította a kérelmet, nem jön az Eb-győztes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.04. 11:42
null
Adrien Silva januárig biztosan marad a Sportingnál (Fotó: AFP)
Hiába egyezett meg mindenben az angol élvonalbeli Leicester City labdarúgócsapata és a portugál Sporting CP Adrien Silva klubváltásáról, a FIFA döntésének értelmében a középső középpályás januárig nem szerződhet a Premier League-be.

 

Silva a portugál válogatott edzőtáborából repült Angliába az átigazolási időszak (angol szempontból) utolsó napján, hogy rövidre zárja az ügyét a Leicester Cityvel. Az angol klub azonban haladékot kért, hiszen folyamatos tárgyalásban volt a Chelsea-vel Danny Drinkwater kapcsán (aki végül a címvédőhöz igazolt 35 millió fontért), később aztán megegyezett a 28 éves portugállal is. Korábban a két csapat már dűlőre jutott a vételárban (22 millió font).

Adrien Silva azonban mégsem lesz a Leicester futballistája, hiszen az angol klub a határidő után 14 másodperccel adta le a regisztrációját az angol szövetségnek (FA). A FIFA az átigazolási időszak vége után öt nappal jelezte a Premier League-ben szereplő alakulatnak: a kis késés is késés, nem fogadták el Silva papírjait.

A 2016-os angol bajnok utolsó kísérletként beadott egy kérelmet a nemzetközi szövetséghez, a FIFA azonban azt is elutasította, így a portugál középpályás legkorábban januárban lehet Leicester-játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik