Légiósok: Nagy Ádám kórházban töltötte az éjszakát a fejsérülés után

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.09. 09:56
null
Nagy Ádámra néhány nap pihenő vár (Fotó: Getty Images)
Elővigyázatosságból néhány napig megfigyelik Nagy Ádámot, az angol másodosztályú Bristol City magyar válogatott labdarúgóját, aki a szombati, Queens Park Rangers elleni bajnoki találkozón fejsérülést szenvedett – számolt be róla a Bristol City a hivatalos honlapján.

 

A 25 éves középpályást a mérkőzés 31. percében lecserélték, miután csapattársa, Steven Sessegnon közelről eltalálta őt a labdával.

Nagy Ádámot szombaton kórházba szállították, ahonnan másnap engedték haza. Az angol szövetség előírása alapján a magyar futballistának – agyrázkódás gyanúja miatt – végig kell csinálnia a hatnapos protokollt, mielőtt visszatér.

A korábbi Ferencváros-játékos mellett Zak Vyner is fejsérülést szenvedett a legutóbbi meccsen, őt nem tartották bent a kórházban.

„Beszéltem mindkét játékossal, azt mondták, jól vannak – idézi a bcfc.co.uk Nigel Pearsont, a Bristol City menedzserét. – Fontos, hogy az előírásoknak megfelelően járjunk el, s ne kockáztassuk a labdarúgók egészségét. Az orvosi jelentések alapján meghozzuk majd a megfelelő döntést.”

A Bristol a 12. helyen áll a Championshipben, legközelebb szombaton, a Birmingham City vendégeként lép pályára. Kérdés, Nagy Ádám bevethető lesz-e.

Nagy Ádám november eleje óta csak egy bajnoki mérkőzést hagyott ki, 22-szer kezdőként, háromszor csereként lépett pályára.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik