Labdarúgás: „Walesben temessetek el” – Ryan Reynolds csapata a sírból állt fel

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.03.27. 11:35
null
<strong>Ryan Reynolds</strong> is végigizgulta a meccset (Fotó: Getty Images, wrexhamafc.co.uk)
Az angol ötödosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő walesi Wrexham AFC egyik tulajdonosa a hollywoodi sztárszínész, Ryan Reynolds. A csapat szombaton elképesztő mérkőzésen, 2–5-ről felállva nyert 6–5-re, ami mellett nem lehetett szó nélkül elmenni.

A mérkőzést megelőzően a tabellán harmadik helyen álló Wrexham a 20. percben már 2–0-ra vezetett – ekkor senki sem gondolta volna, hogy drámai véghajrát hoz majd az összecsapás. A sereghajtó Dover Athletic – amely a bajnokságban eddig csupán egy győzelmet jegyez 34 forduló után – visszajött a meccsbe, mi több, a 63. percben 5–2-re elhúzott.

A 65.-ben megkezdte a felzárkózást a hazai csapat, a 69.-ben feljött egyre, a 90.-ben pedig egyenlített. Az igazi dráma a 97.-ben jött el, amikor a Wrexham bevitte a győztes találatot.

A GÓLÖSSZEFOGLALÓ

„Kilenc évet vesztettem most az életemből. És nincs ezzel bajom – jegyezte meg humorosan a Twitter-oldalán a csapat egyik tulajdonosa, a hollywoodi sztárszínész, Ryan Reynolds, aki a szintén színész Rob McElhenney-vel tavaly februárban lett a walesi futballklub tulajdonosa. – Bocsánatot kérek a családomtól. Egyúttal kérem, hogy Walesben temessenek el.”


McElhenney sem mehetett el szó nélkül a mérkőzés mellett, aki szintén a mennyből a pokolba került, majd onnan vissza a mennybe a hajrában.


Nos, igen, még Hollywoodban sem írnak ilyen forgatókönyvet.

„Amikor belőttük a harmadikat, az ellenfél egyik játékosa azt mondta nekem, hogy »hűha, a közönség tényleg életre kelt«. Őszintén szólva, ők hajszoltak bele minket abba, hogy megszerezzük a hatodikat is. Nagyon köszönjük nekik” – fogalmazott az utolsó két gólt szerzőJordan Davies.


Az ötödosztályú mérkőzésen egyébként 8572-en voltak kint szurkolni.


A lefújás utáni pillanatok.


„5–2-re égsz fél órával a vége előtt? Fogd meg a söröm!”


Egy szurkoló azt írta ki a meccs után, hogy autista unokaöccse most először nézett meg egy futballmeccset és nagyon élvezte.


Az 1864-ben alapított AFC Wrexham a világ egyik legrégebbi futballklubja, 2008-ban azonban nehéz pénzügyi helyzetbe került, csődöt jelentett, így elvesztette a helyét az angol labdarúgó-ligában, amely a másod-, harmad- és negyedosztályt foglalja magában a szigetországban. Reynolds és McElhenney első célként azt tűzte ki, hogy a csapat kerüljön vissza a liga körforgásába. Mivel az együttes a mostani győzelmével fellépett a második helyre az ötödosztályban, jó úton halad efelé.


Persze a Dover Athletic számára is emlékezetes marad a szombati mérkőzés. A csapat a tabella utolsó helyén szerénykedik, 34 bajnokiján összesen nyolc pontot gyűjtött. Ráadásul pontlevonással is sújtották az együttest, hiszen mínusz négy ponttal sereghajtók. Egy győzelemmel is csak mínusz egyre jöhettek volna fel...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik