Labdarúgás: Bale és Milner is tagja lett a Brit Birodalom Rendjének

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.06.02. 13:01
null
Bale is tagja lett a Brit Birodalom Rendjének (Fotó: AFP)
A walesi Gareth Bale és az angol James Milner személyében két kiemelkedő labdarúgó is kiérdemelte az egyik legmagasabb szigetországi kitüntetést, a Brit Birodalom Rendjét – írja az MTI.


Mindketten annak a rendezvénysorozatnak a keretében jutottak hozzá az elismeréshez, amelyet a 96 esztendős II. Erzsébet királynő születésnapja és trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából tartanak négy napon át az Egyesült Királyságban.

A walesi csatár és az angol középpályás a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) címet viselheti csütörtöktől, amire eredményes futballkarrierjük mellett jótékonysági tevékenységükkel is rászolgáltak – hangzott el a BBC adásában.

A 32 éves Bale, a londoni Tottenham korábbi szélsője, a Real Madridnál eltöltött kilenc esztendő után e hét szerdáján jelentette be, hogy elhagyja a spanyol királyi gárdát. Mint a madridi klub tagja többek között háromszoros klubvilágbajnoknak, háromszoros spanyol bajnoknak és ötszörös Bajnokok Ligája-győztesnek vallhatja magát, a walesi válogatottal pedig, amelyben eddigi 102 fellépésén 38-szor volt eredményes, elődöntőig jutott a 2016-os Európa-bajnokságon.

A 36 éves Milner 2015 óta játszik a Liverpoolban, klubcsapatával megnyerte 2019-ben a Bajnokok Ligáját, 2020-ban a Premier League-et, idén pedig az FA-kupát és az angol ligakupát. A középpályás korábban a Leedsben, a Newcastle-ban, az Aston Villában és a Manchester Cityben is játszott, az angol válogatott szerelését pedig 61 alkalommal viselte 2009 és 2016 között.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik