Kétes góllal kapott ki az MU a Kansas Citytől

Vágólapra másolva!
2010.07.26. 07:52
null
Ryan Giggsszel nehezen bírtak a Kansas City védői (Fotó: Reuters)
Elszenvedte első vereségét észak-amerikai túráján az angol bajnoki ezüstérmes Manchester United. A „vörös ördögök" az MLS-ben szereplő Kansas City Wizardstól kaptak ki 2–1-re, igaz, egyáltalán nem biztos, hogy az amerikaiak győztes góljánál a labda valóban a gólvonal mögé jutott.

A hazai közönség előtt szereplő Kansas City Wizards kezdte jobban a Manchester United elleni felkészülési mérkőzést, amelyet nem a Varázslók 10 000 néző befogadására képes otthonában, hanem az NFL-ben szereplő Kansas City Chiefs stadionjában rendeztek.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat lesz az átigazolási szezon nyertese Angliában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az MLS-ben szereplő hazai együttes a 11. percben a vezetést is megszerezte: Davy Arnaud kapott szenzációs indítást, egyedül törhetett kapura, és a kiszolgáltatott Ben Amos már nem tudta megakadályozni a gólt. Igaz, a United fiatal kapusa tíz perccel később nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata ne kerüljön 2–0-s hátrányba, Ryan Smith közeli pörgetését tornázta ki a jobb alsó sarokból.

Az MU gyengén játszott ebben az időszakban, a védelemben az új igazolás Chris Smalling és a brazil Rafael is sokat bizonytalankodott. A „vörös ördögök" az első félidő hajrájában egyenlítettek: Dimitar Berbatov tizenegyesből volt eredményes. (A büntető jogos volt, de jegyezzük meg, hogy a játékvezető túl szigorúan kiállította a Kansas védőjét, Jimmy Conradot.)

Az MU mégis hátrányból várhatta a második félidőt, ugyanis egy perccel később Kei Kamara hét méterről fejelt kapura – a labda a lécról pattant a földre, a játékvezető gólt ítélt, bár a lassítások alapján úgy tűnik, hogy a labda nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon. Felkészülési mérkőzésről lévén szó, ennek a bírói hibának nem volt akkora súlya, mint Frank Lampard meg nem adott góljának a vb-nyolcaddöntőben, de ismét felveti a videóbíró bevezetésének kérdését.

A második félidőben már nem esett több gól, így a United 2–1-re kikapott a Kansastől, amelyben nem léphetett pályára a hosszú ideje sérült Hercegfalvi Zoltán.

„Úgy vélem, a védőink tapasztalatlansága megmutatkozott az első negyedórában. Ez némi hátrányt jelentett számunkra, és ebből nem is sikerült felállnunk. A labdabirtoklásunk, labdajáratásunk nem volt megfelelő, általában sokkal jobbak vagyunk" – értékelte a mérkőzést az MU skót menedzsere, Sir Alex Ferguson.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KANSAS CITY WIZARDS (amerikai)–MANCHESTER UNITED (angol) 2–1 (2–1)
Kansas City, 52 000 néző
MU: Amos – Rafael, Smalling, J.Evans, De Laet (Fabio 76) – Nani (Obertan 69), Scholes, Gibson (Cleverley 69), Giggs – Berbatov (Welbeck 76), Diouf (Macheda 69).
Gólszerzők: Arnaud (11.), Kamara (42.), ill. Berbatov (41. – 11-esből)
Kiállítva: Conrad (40.)
 KANSAS CITY–MU 2–1
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik