Kész a „Moyes, takarodj!”-felirat, jöhet a repülő

Vágólapra másolva!
2014.03.28. 18:54
null
A felirat az AirAds cégnél (Fotó: ITV News)
Az angol ITV News stábja elérte a repülős hirdetéssel foglalkozó Air Ads vállalatot, kiderítve: valóban érkezett megrendelés egy szurkolói csoporttól egy David Moyes-ellenes felirat közzétételére a Manchester United–Aston Villa Premier League-mérkőzés előtt.

A „Wrong One – Moyes out” felirat (Rossz választás – Moyes, takarodj!) a Stretford Enden található „The Chosen One" („A kiválasztott”) transzparensre reflektál. A drukkerek nagyjából nyolcszáz fontot dobtak össze, hogy tudassák elégedetlenségüket a United szezonbeli formája miatt.

„A hét közepén kaptuk a megrendelést. A kezdés idejére kérték, körülbelül 15 percig fogjuk röptetni a feliratot. Nem mondták, kitől származik az ötlet, elég zárkózottak voltak. A repülési magasságra vonatkozó szabályok miatt különlegesen nagy betűket kellett használnunk, hogy mindenki jól láthassa a transzparenst” – mondta az ITV-nek Chris Mustow, az Air Ads vezető pilótája.

„Nincsenek a feliraton káromkodások, tehát rendben lesz, nekünk ezt kell ellenőriznünk. A múltban már több feliratot vissza kellett utasítanunk annak nyelvezete miatt" – tette hozzá.

A repülő nagyjából tíz perccel a kezdő sípszó előtt érkezik az Old Trafford fölé, majd negyedóra múlva távozik. David Moyes, a Manchester United menedzsere pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, a szurkolóknak szívük joga így tiltakozni ellene.

A BBC elérte a demonstráció szervezőjét, Wes Jonest.

„Az elégedetlen morgolódás elkezdődött a lelátón. Azt kívánjuk megmutatni, hogy a szurkolói támogatás közel sem százszázalékos, mint ahogy azt Moyes véli” – mondta Jones. A csoport egy közleményt is eljuttatott a szerkesztőségekhez.

„Döntésünk az akut frusztráció eredménye – frusztrálnak minket a pocsék eredmények, a pályán mutatott küzdőszellem hiánya, valamint azok a jelek, melyek arra utalnak, David Moyes nem képviseli azt a legmagasabb szintet, amely szükséges a Manchester United irányításához. A Manchester United szurkolóinak jelentős részének elege van, és egyhangúan Moyes menesztését akarják" – írták a közlemény elején.

Nem ez az első eset, hogy egy csapatnak légi hirdetéssel üzennek Angliában: a Millwall-drukkerek egy ízben arra dobták össze a pénzt, hogy az„Avram Grant – Millwall Legend” felirattal cukkolják a gyűlölt rivális West Ham United szurkolóit, miután Grant edzősége alatt a WHU kiesett a Premier League-ből.

A Millwall-drukkerek kaján transzparense (Fotó: Action Images)
A Millwall-drukkerek kaján transzparense (Fotó: Action Images)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik