Joe Cole a Liverpoolban folytatja

Vágólapra másolva!
2010.07.19. 15:29
null
Joe Cole a Liverpoolban folytatja (Fotó: www.liverpoolfc.tv)
Korábban beszámoltunk arról, hogy a Chelsea-től távozó Joe Cole a Liverpoolban folytathatja pályafutását. Ma délutánra mindenben megegyeztek egymással a felek, és a „vörösök" hivatalos honlapjukon bejelentették az angol válogatott középpályás érkezését. A 28 éves Cole négy évre szóló szerződést köt a Liverpoollal.  

Joe Cole szerződése az előző szezon végén lejárt a Chelsea-nél, így az angol válogatott 28 éves középpályása ingyen igazolhatóvá vált, ami felkeltette sok klub érdeklődését. A játékost szóba hozták többek között az Arsenallal, a Manchester Uniteddel, a West Ham Uniteddel és a Tottenham Hotspurrel is – végül a Liverpool nyerte meg a középpályásért folyó versenyfutást.

A „vörösök" hivatalos honlapjukon jelentették be, hogy Joe Cole náluk folytatja pályafutását. Az 56-szoros válogatott játékos az elkövetkező 48 órában átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, és ha megfelel a követelményeknek, hivatalosan is a Pool játékosa lesz.

Cole a „vörösök" új menedzsere, Roy Hodgson első nyári szerzeménye, és várhatóan az lesz a feladata, hogy pótolja a Chelsea-hez távozó Joszi Benajunt a középpályán.

Az előző szezonban térdsérülése miatt mindössze 14 Premier League-mérkőzésen lépett pályára kezdőként. Ennek ellenére bekerült az angol válogatott világbajnoki keretébe, de csupán két meccsen, s akkor is csereként kapott lehetőséget Dél-Afrikában.

Cole-nak a Liverpool a harmadik klubja, 1998 és 2003 között a West Hamben, 2003 és 2010 között a Chelsea-ben futballozott, a „kékek" játékosaként háromszor angol bajnokságot, kétszer pedig FA-kupát nyert.

2004-ES KAPÁSGÓLJA
 

 

A 2005-ÖS 4–1-es KIÜTÉSBŐL IS KIVETTE A RÉSZÉT
 

 

A BAJNOKOK LIGÁJÁBAN IS BETALÁLT
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik