Anglia: az Arsenal ásza lehetett volna, a Championshipben építheti újra magát

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.19. 14:10
null
Jack Wilshere visszatért (Fotó: Getty Images)
Bár december végén még arról beszéltek, csupán edzéslehetőségről van szó, az angol másodosztályban szereplő AFC Bournemouth bejelentette, hogy az idény végéig szóló megállapodást kötött a 34-szeres angol válogatott középpályással, Jack Wilshere-re.

 

 

Wilshere a 2016–2017-es idényben kölcsönjátékosként 27 bajnokin lépett pályára az AFC Bournemouthban, így december végi feltűnése a csapat edzésein nem volt teljesen meghökkentő. Akkor a futballista és a Championshipben szereplő együttes is arról beszélt, csupán edzéslehetőségről van szó, Wilshere továbbra is az élvonalban szeretné folytatni a karrierjét.

Ehhez képest hétfőn hivatalossá vált, 2021 júliusáig szóló szerződést kötve, ismét az AFC Bournemouth futballistája lesz a középpályás.

Wilshere 2008-ban mutatkozott be az Arsenalnál, ahol egészen 2018-ig volt szerződése, 125 bajnokin, összesen 197 tétmeccsen szerepelt az Arsenal színeiben. Sokáig az angol labdarúgás legnagyobb ígéretei közt tartották számon, ám sérülékenysége miatt nem tudta befutni azt a karriert, amit sokan reméltek számára.

A 29 éves középpályás a 11-es mezt viseli majd a Championship harmadik helyén álló csapatban. Elmondása szerint a megállapodásnál sokat nyomott a latba, hogy jó néhány játékostársát ismerte korábbról, és teljes komfortérzettel mozgott a klubnál az elmúlt hetekben. Hozzátette, reméli, hogy segíteni tudja a csapatot az élvonalba való visszajutásban, ugyanis egyértelmű cél az AFC Bournemouth számára: a 2021–2022-es idényben ismét a Premier League mezőnyéhez szeretne tartozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik