Így gyűlölködnek az angolok, de melyik PL-klubot utálják a legjobban?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.17. 18:22
null
A Chelsea-t utálják a legjobban az angolok (Fotó: bbc.co.uk)
Ki az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) legutáltabb játékosa? Melyik klubot trollkodják a legtöbben? Már mindent tudunk, íme, a Kick It Out hiánypótló felmérése.

A BBC által közölt riport szerint csak a 2014–2015-ös idényben több mint 130 ezer trollkodó poszt született a közösségi oldalakon, amely vagy egy PL-klubot, vagy egy Angliában futballozó játékost próbált kihozni a sodrából vagy elküldeni melegebb éghajlatra.

Mint kiderült, a trollok kommentjeinek 28 százaléka faji, 25 százaléka pedig nemi diszkriminációt tartalmaz. A hozzászólók százalékos megoszlása a nemek szerint 78:22, méghozzá a férfiak javára.

A felmérés alapján nagyon szoros az élmezőny, de hivatalosan is a Chelsea a legutáltabb klub Angliában, a londoniak kapják a legtöbb bántó üzenetet. A dobogóra José Mourinho együttese mellé a Liverpool és az Arsenal fért fel.

A rasszizmus az élen a trollkodók között(Fotó: bbc.co.uk)
A rasszizmus az élen a trollkodók között(Fotó: bbc.co.uk)

És a játékosok? Aki meglepetésre számított, annak csalódást kell okoznunk, ahogy az várható volt, Mario Balotellit, a Pool balhés csatárát szeretik a legjobban hergelni a trollok.

Az olasz 2014 augusztusa és 2015 márciusa között több mint nyolcezer bántó megjegyzést kapott a Twitteren, Facebookon, fórumokon és blogokon. A második helyre a riválishoz szerződő Danny Welbeck, míg a harmadikra Daniel Sturridge lépett fel.

Balotelli itt is az élen (Fotó: bbc.co.uk)
Balotelli itt is az élen (Fotó: bbc.co.uk)

A felmérést elvégző Kick It Outnál azt várják, ezzel sikerült rávilágítaniuk egy eddig szőnyeg alá söpört problémára, és reményeik szerint a Premier League vezetőségének segítségével a közösségi oldalakon hamarosan számottevően csökkenteni lehet a fent emlegetett kommentek számát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik