Harry Redknapp négy év után távozik a Tottenhamtől

Vágólapra másolva!
2012.06.14. 08:58
null
Harry Redknapp sikeres időszak után int búcsút a Tottenhamnek (fotó: Action Images)
A Tottenham Hotspur bejelentette, hogy Harry Redknapp, a labdarúgócsapat menedzsere távozik a klub éléről. A szakember majdnem négyéves munka után int búcsút a londoniaknak.

 

A 65 éves szakembernek egy éve még hátravolt aktuális szerződéséből, ám a hírek szerint nem jutott megegyezésre a vezetőséggel a hosszabbításról, amely ezt követően a váltás mellett döntött. Redknapp – akit Roy Hodgson kinevezése előtt az angol szövetségi kapitányi poszt egyik fő várományosaként tartottak számon – kedden még cáfolta, hogy lemondana a Spurs éléről.

MAJDNEM MINDEN
MÁSODIK MECCSEN GYŐZELEM
Harry Redknapp mérlege a Tottenhammel: 98–50–50, 49.49 százalékos győzelmi mutató. A Spurs bajnoki helyezései Redknapp-pel: 8., 4., 5., 4. A szakembert a 2009–2010-es szezonban a Premier League legjobb menedzserévé választották, 2009-ben Ligakupa-döntős volt a csapattal.

„Ez nem a vezetőség döntése. Harry akkor érkezett a klubhoz, amikor a tapasztalatára és a hozzáállására nagy szükségünk volt. Ez a döntés semmiképp sem csökkenti annak a ténynek a jelentőségét, hogy Harry kiváló munkát végzett a csapatnál, és szeretném megköszönni neki az eredményeit és az azokhoz való hozzájárulását. Mindig szívesen látjuk őt a White Hart Lane-en” – olvasható Daniel Levy elnök nyilatkozata a klub hivatalos oldalán.

„Őszintén élveztem az elmúlt időszakot a Spursnél, és büszke vagyok az itt elért eredményekre. Fantasztikus négy év volt ez a klubnál, amelyben olykor lélegzetelállító volt a futballunk. Szomorú vagyok, hogy elhagyom a csapatot, köszönetet mondok a játékosoknak, a stábnak és a szurkolóknak a támogatásért” – olvashatóak a menedzser szavai a honlapon.

A fővárosiakhoz a Portsmouthtól érkező Harry Redknapp 2008 októberében vette át a klub irányítását, és azóta remek eredményeket ért el a csapattal: 2010-ben története során először a Bajnokok Ligája csoportköréig vezette a Spurst, míg az elmúlt idény végén csak azért nem harcolta ki együttesével a BL-indulást, mert a bajnokságban amúgy mögötte végző Chelsea végül megnyerte az elitsorozatot.

Redknapp az elmúlt héten azt nyilatkozta, hogy ha szövetség kapitányi ajánlatot kapna, elhagyná a Tottenhamet.

A BBC az Everton menedzserét, David Moyest említi meg a Hotspur lehetséges menedzsereként első helyen, ám megjegyzi, a liverpooli klub eddig nem kapott hivatalos ajánlatot a szakember kivásárlására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik