Gulácsi nem kapott gólt, mégis vesztett a Pool

Vágólapra másolva!
2010.08.01. 16:43
null
Joe Cole (balra) 65 percet játszott a Poolban, itt éppen Roman Neustädterrel harcol (fotó: Action Images)
Az utolsó húsz percben Gulácsi Péter védte a Liverpool labdarúgócsapatának kapuját a Borussia Mönchengladbach elleni idegenbeli felkészülési mérkőzésen. A „vörösök" 1–0-ra kikaptak a megalapítása 110. évfordulóját ünneplő német csapattól.

Roy Hodgson, a Liverpool nyáron kinevezett menedzsere a kísérletezés jegyében kétcsapatnyi futballistának adott játéklehetőséget a vasárnap délutáni jubileumi mérkőzésen.

Bár a vb-résztvevők közül Steven Gerrard, Jamie Carragher és az új szerzemény Joe Cole már helyet kapott az angolok kezdő tizenegyében, egy óriási védelmi hibát követően a Borussia hamar megszerezte a vezetést. Diego Cavalieri kapus Daniel Ayalához gurította a labdát, a spanyol védő hosszan vette át a saját 16-osán belül, és a lesipuskás algériai válogatott támadó, Karim Matmur egyből a kapuba bombázott.

Sokat ért e gól, hiszen a folytatásban a mezőnyjáték dominált, gólszerzési lehetőségek alig-alig alakultak ki. A 69. percben pályára lépő Gulácsi Péter sem szembesült túlságosan nehéz feladatokkal – egy beadásnál kellett nagyon résen lennie, akkor biztos kézzel ölelte magához a labdát.

A mérkőzést a Borussia Mönchengladbach megalapításának 110. évfordulója alkalmából rendezték meg. A Gladbach és a Liverpool kapcsolata az 1970-es években mélyült el, a két csapat akkoriban nemcsak hazájában, hanem az európai porondon is meghatározónak számított.

Számos nagy csatájuk közül a Bajnokcsapatok Európa-kupájának 1977-es döntője volt a legemlékezetesebb, akkor a „vörösök" 3–1-re nyertek. Egy évvel később az elődöntőben találkoztak, akkor a Liverpool 4–2-es összesítéssel ment tovább, s volt egy fináléjuk az UEFA-kupában is, még 1973-ban – akkor is a Pool felé billent a mérleg nyelve (összesítésben 3–2).

A két csapat szurkolói idényenként egyszer hagyományosan ellátogatnak a másik klub egyik hazai bajnoki mérkőzésére, és ahogyan annak idején a Mönchengladbach szurkolói gyűjtést rendeztek a hillsborough-i stadionkatasztrófa áldozatai, illetve családtagjaik javára, úgy most a liverpooli drukkerek emlékeztek meg transzparensen a múlt heti duisburgi Love Parade halálos áldozatairól.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH (német)–LIVERPOOL (angol) 1–0 (1–0)
G: Matmur (8.)

 

A MÉRKŐZÉS GÓLJA
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik