Guardiola válaszút előtt: Kane és Grealish a PL-ből, vagy...

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.07.14. 11:34
null
Kane egy jó csatár... Vagy Geralish jöjjön inkább? (Fotó: AFP)
Labdarúgó Európa-bajnokság ide, közelgő olimpia oda, a tomboló nyár és a nyári nyitás utáni tombolás oda, a futball szerelmesei ezen a nyáron is bújják a híreket, alig várják már, kedven csapatuk, csapataik kikkel erősítenek – és kikkel nem. Ezen a nyáron is megzörgetünk minden harasztot, utánanézünk a leghihetőbb és legborzalmasabb pletykáknak, és táblázatba gyömöszöljük a legfontosabb igazolásokat. Az angolokkal kezdünk ezen a héten is.


Nem garasoskodtak a MANCHESTER CITY tulajdonosai tavaly sem, az előző évi 200 millió eurós (a Joao Cancelo, Rodri, Angelino, Pedro Porro, Zack Steffen, Mesino Rjotaro sorra) elszórt, az azelőtti bő százmilliós, főleg Rijad Mahrez játékjogába belefektetett, az azt megelőző 400 millió euró felé közelítő (de az Aymeric Laporte, Benjamin Mendy, Kyle Walker, Bernardo Silva, Ederson, Danilo, Douglas Luiz sort szülő) költekezés után bő 200 millióért jött a kezdőbe Rúben Dias, a kispadra Ferran Torres és Nathan Aké, a tartalékos seregbe, azaz a leendő kölcsönjátékosok közé pedig Pablo Moreno (tízmillió euróért), Filip Sztevanovics (8.5), Nahuel Bustos (6.5), Diego Rosa (6), Yan Couto (6) és Issa Kabore (4.5).

Josep Guardiola az előző, pocsékul sikerült, csak egy Ligakupa-aranyat termő idény után visszahódította a bajnoki címet a Liverpooltól, ismét első lett a kisebbik angliai kupasorozatban, ám hagyta kicsúszni a keze közül a nagy célt, a Bajnokok Ligája-aranyérmet. A döntőben ráadásul a közelmúltban sokszor megvert Chelsea múlta felül a Cityt – mi sem természetesebb, ismét nekirugaszkodik Guardiola a BL-trófea megragadásának.

A kérdés csak az, kikkel?

Tavaly távozott a nagy öregek közül Nicolás Otamendi, David Silva és Claudio Bravo, az elégedetlen fiatalok közül Leroy Sané, most Angelinót 18 millió euróért elopciózta (és nagyon jól járt) az RB Leipzig, az örök ígéret szélsőt, Jack Harrisont 12.8 millióért megkapta végleg a Leeds United, Sergio Agüero és Eric García pedig aláírt a Barcelonához, alkalmasint sokkal kevesebb pénzért, amit eddig kerestek, azaz ők nagyon szerettek volna távozni.

Nagy kérdés, mi lesz a kölcsönből megtért fiatalokkal, hiszen éppen Angelino mutatta meg, amit régóta sejtünk: egy ilyen nagy klubnál nem a megfigyelők szemével vagy a korosztályos csapatoknál dolgozó szakemberek képességeivel van probléma, hanem a fiatalok zöme egészen egyszerűen nem jut megfelelő játéklehetőséghez a szakmányban beszerzett légiósok miatt. Csak éppen Angliában a légiósok zöme elképesztően magas színvonalat képvisel, még mielőtt valaki csípőből hasonlítgatni kezdene...

A most 24 esztendős Angelinót 4.5 millióért vette a City még 2013-ban, négyszer kölcsönadta, majd 5.5 millió euróért végleg eladta, de a PSV-től egy idényre rá 12 millióért visszaopciózta – hogy fél évre rá kétmillióért Lipcsébe kerüljön kölcsönbe. A folytatás ismert.

A kölcsönből visszakapottak közül emeljük ki a középcsatár Lukas Nmechát, aki 41 mérkőzésen 21 gólt szerzett az Anderlecht színeiben (német korosztályos válogatott, testvére, Felix továbbra is angol, őt a minap engedték el a City tartalékjai közül) és a Granadában rendkívül jó idényt futó venezuelai középpályást, Yangel Herrerát. Ők ketten már dörömbölnek a nagycsapat keretének ajtaján, ahogyan a régi szép időkben fogalmaztak, ennek ellenére minden bizonnyal nem tartja meg őket a City. A tartalékok legjobbja a szerb Ivan Ilics, a középső középpályás a Hellas Veronában bizonyított az előző bajnokságban (a testére, Luka eddig a NAC-nál volt kölcsönben, most a Twenténél lesz).

A cserekapus Arijanet Muricért meglepő módon a Chelsea érdeklőik, Lukas Nmecháért a Lipcse, a Sporting CP, az Eintracht Frankfurt és a VfB Stuttgart, Bernardo Silva legkomolyabb kérője az Atlético Madrid volt, Benjamin Mendyért tett egy erőtlen kísérletet az Inter, Bustost hazavinné a Boca Juniors, Gabriel Jesust a Juventusszal, Raheem Steringet a Real Madriddal hozták hírbe.

A két nagy angliai kiszemelt Jack Grealish és Harry Kane: előbbit sokak szerint kissé túlsztárolta az ilyesmire mindig kapható brit sajtó, de tény, ő az Aston Villa legnagyobb csillaga, utóbbit pedig senkinek sem kell bemutatnunk, ő korunk Gary Linekerje és Wayne Rooneyja. Grealish az előző Premier League-kiírást 26 mérkőzésen 18 kanadai ponttal zárta (volt egy komolyabb sérülése), ezért is kérhetnek érte a birminghamiek bátran 110 millió eurót, ugyanakkor 25 százalékos béremeléssel marasztalják, így már közel évi nyolcmillió eurót keresne. Kane kinőtte már a Tottenhamet, ez nem vitás, elnökétől szóbeli engedélyt kapott a távozásra (a britek erre még mindig nagyon adnak), a The Guardian szerint a londoniak játékosokat is kaphatnak a pénz mellett.

Kane-ért először 140, majd csak 116 millió eurót kértek, ezért is merült fel Romelu Lukaku neve után Antoine Griezmanné, akit nyíltan árul a Barcelona, angol források szerint 70 millió euróért (és ötvenmillióért számolnák be Aymeric Laporte játékjogát). Griezmann ügynökének csakis egyetlen jó futballistája van, és a szakember hogy, hogyan nem, ezekben a karanténos időkben veszi a macerát, hogy Angliába utazzon.

A sokkal fiatalabb és némileg drágább megoldás Erling Haaland, miközben Guardiolát megihlette Granit Xhaka Európa-bajnoki teljesítménye, de lehetett korábban olvasni Xhaka válogatottbeli csapattársáról, Denis Zakariáról is. A védelem bal oldalára a sokkal ismertebb kiszemelt a német Robin Gosens, az ismeretlenebb, de drágább „jelentkező” a portugál csodagyerek, Nuno Mendes (Sporting CP, és Pedro Porrót nyolcmillióért beszámolnák az ötvenmillió euró körüli vételárba), a legolcsóbb a Real Madrid Miguel Gutiérreze. Bernardo Silva távozása esetén a Bayernnel még nem hosszabbító Kingsley Coman lehet a következő érkező, de meglepő kiszemeltekkel is szolgálhatunk a német és az angol sajtó alapján, ilyen a 38 esztendős kapus, Ben Foster, a Crvena zvezda még tizenéves jobbszélsője, Andrija Radulovics, a Benfica 22 éves uruguayi gólgyárosa, Darwin Núnez, a Lens lassan harmincéves francia jobb oldali védője, Jonathan Clauss, a Fulham balbekkje, Antonee Robinson és az Aston Villa tartalékjainak 17 éves középpályása, Carney Chukwuemeka.

A Fluminense U17-esei között szúrták ki a megfigyelők a brazil, de a Kongói Demokratikus Köztársaságból származó Abemly Meto Silult, azaz Metinhót, a középpályásért ötmillió eurót fizettek az angolok, de azonnal kölcsönadták a Troyes-nak. Már a Flu felnőttcsapatában játszik a 18 éves szélső, Kayky, igaz, nem sokáig: megvette őt tízmillió euróért egy egymillióval több bónuszért a City, de egy fél évre még ott hagyja erősödni, aztán keres neki egy európai kiscsapatot. Ötmillióba került a 18 éves argentin szélső, Darío Sarmiento, feleannyiba a jó nevű perui jobbhátvéd, Kluiverth Aguilar, akinek nagyszülei nagy rajongói voltak Patrick Kluivertnek, édesanyja megvariálta kicsit azért a nevet egy plusz betűvel.

Egyelőre a Lommelben szokja a vén kontinenst.

A Los Angeles Galaxy 15 éves üstököse, a mexikói-amerikai Álex Alcalá is „radarban”, sőt a 18. születésnapjára opciót szerzett a Manchester City, értve ezalatt a leigazolását. Szintén ennyi idős az Anderlecht magasságában aprócska, de óriási tehetsége, a szintén középpályás Rayane Bounida – serdülőként már a török másodosztályban játszott ennyi idősen Burak Ince (Altinordu), ő még a neve alapján is jó vétel lehet.

A saját „istállóból” az elmúlt hét évben Phil Foden került fel a profikhoz, a még serdülőként megvett Eric García, Brahim Díaz kettős, de Kelechi Iheanacho és Jason Denayer sem maradhatott – a Juventustól tízmillió euróért megvett középcsatár, Pablo Moreno pedig egyelőre óriási csalódás, azaz továbbra sem támaszkodhat saját forrásokra Guardiola az elképesztő eredménykényszer miatt. Felkerült azért a nyáron a nagyok közé a korosztályos csapatokban és angol válogatottakban csoda gólerős Liam Delap, az egykori remek futballista, Rory Delap fia.


Antoine Griezmann ügynöke köztudottan jó kapcsolatokat ápol a Cityvel, írják francia újságírók, a Foot Mercato egyenesen azt álltja, hogy Guardiola telefont ragadott, és beszélgetett egy jót Griezmann-nal, aligha a legújabb gallohispán frizuradivatokról. Felmerült még Joao Félix és Lautaro Martínez neve is, utóbbi inkább mozdítható, és igaz ez a felnőtt keretből a szerződéspókerje miatt Barcelonában kikerülő Ilaix Moribára is. Riqui Puig pedig bejelentette, hogy nagyon szeretne maradni a katalánoknál, de ha már mennie kellene valahová, csakis Guardiola keze alá kerülne – ugyanakkor a City legendája (még a hagyományos időkből...), Shaun Goater egészen biztos abban, hogy 110 millió euróért érkezik hamarosan Grealish.

Kane ára ügyében fontos megjegyezni, hogy Erling Haaland jövőre 75 millió euróért elvihető, ezt a ravasz opciót a megaügynök Mino Raoila verekedte át a dortmundi vezetőkön, nyilván keres ezen jó 20 millió eurót magának és legalább ennyit az éknek, de csak jövőre (a Manchester United anno ezért nem vette meg a norvégot, mert Raiola az angolok esetében ötvenmilliós 2022-es kivásárlási árhoz ragaszkodott). Haaland a német Sport1-nek nyilatkozva elárulta, hogy simán el tudja képzelni magát a City vagy a Chelsea mezében, de nincs arra oka, hogy már ezen a nyáron elhagyja Németországot.

A legfrissebb állítólagos City-kiszemelt Danny Ings, aki 100 mérkőzésen 46 gólt lőtt a Southamptonban, tíz gólpassz mellett, és jövőre lejár a szerződése.

Több angol lap írt arról is, hogy ugyan nincs most pénze a Barcelonának megvenni Aymeric Laporte-ot, de ő, valamint Mahrez és Gabriel Jesus is cserealap lehet a nagy célpontok ügyében. A nápolyi Piotr Zielinski, a londoni Reece James, Declan Rice duó, a brightoni Ben White, a sassuolós Manuel Locatelli neve is felmerült a pletykákban, de mi nem hiszünk ezekben a zörgésekben.

A 37 éves védelmi svájci bicska, Fernandinho egy évvel hosszabbított, mellette harmincon felüli csak Walker, tehát emiatt nem kell kapkodnia Guardiolának, jövőre csak John Stones szerződése jár le a fontosabb játékosok közül; ugyanakkor hosszabb távon az állítólag máris eladó Ilkay Gündogan és Kevin De Bruyne pótlásán is el kell kezdeni dolgozni.

Nem lesz olcsó mulatság, ezt már most leszögezhetjük.

A PREMIER LEAGUE NYÁRI ÁTIGAZOLÁSAI, 2021

FC ARSENAL
Érkezett: Nuno Tavares (Benfica, 8 000 000 euró), Albert Sambi Lokonga (Anderlecht, 17 500 000 euró)
Kölcsönből vissza: Mattéo Guendouzi (Hertha), Lucas Torreira (Atlético Madrid), Sead Kolasinac (Schalke), William Saliba (Nice), Ainsley Maitland-Niles (West Bromwich), Joe Willock (Newcastle United)
Távozott: David Luiz (szerződése lejárt)
Kölcsönbe: Mattéo Guendouzi (Marseille), William Saliba (Marseille)
Kölcsönből vissza: Dani Ceballos (Real Madrid), Mathew Ryan (Brighton), Martin Ödegaard (Real Madrid)

ASTON VILLA
Érkezett: Emiliano Buendía (Norwich City, 38 400 000 euró), Ashley Young (Inter, ingyen)
Kölcsönből vissza: Lovre Kalinic (Hajduk Split), Frédéric Guilbert (Racing Strasbourg), Conor Hourihane (Swansea)
Távozott: Mbwana Samatta (Fenerbahce, kölcsön után végleg, 6 000 000 euró), Björn Engels (Antwerpen), Ahmed el-Mohamadi (szerződése lejárt), Neil Taylor (szl.), Tom Heaton (Manchester United, ingyen)
Kölcsönből vissza: Ross Barkley (Chelsea)

FC BRENTFORD
Érkezett: Mads Bidstrup (Brentford B), Frank Onyeka (Midtjylland, 10 000 000), Kristoffer Ajer (Celtic, 15 700 000)
Kölcsönből vissza: Julian Jeanvier (Kasimpasa), Halil Dervisoglu (Galatasaray)
Távozott: Henrik Dalsgaard (Midtjylland, ingyen), Emiliano Marcondes (Bournemouth, ingyen)
Kölcsönből vissza: Winston Reid (West Ham)

BRIGHTON & HOVE ALBION
Érkezett: Enock Mwepu (RB Salzburg, 23 000 000), Kjell Scherpen (Ajax, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Jürgen Locadia (Cincinnati), Jan Mlakar (Maribor), Jan Paul van Hecke (Heerenveen), Tudor Baluta (Dinamo Kijev), Mathew Ryan (Arsenal), Shane Duffy (Celtic), Leo Östigard (Coventry City), Matt Clarke (Derby County)
Távozott: Davy Pröpper (PSV, ingyen), Jan Mlakar (Hajduk Split), José Izquierdo (szerződése lejárt), Bernardo (Salzburg, kölcsön után végleg), Viktor Gyökeres (Coventry City, kölcsön után végleg, 1 168 000), Mathew Ryan (Real Sociedad, i.), Alireza Dzsahanbahs (Feyenoord, 1 100 000)
Kölcsönbe:
Matt Clarke (West Bromwich)

FC BURNLEY
Érkezett: Nathan Collins (Stoke City, 14 000 000 euró), Wayne Hennessey (Crystal Palace, i.)
Távozott: Ben Gibson (Norwich City, kölcsön után végleg, 9 300 000), Robbie Brady (szl.), Jimmy Dunne (Queens Park)

FC CHELSEA
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Danilo Pantics (Csukaricski), Kenedy (Granada), Lewis Baker (Trabzonspor), Davide Zappacosta (Genoa), Matt Miazga (Anderlecht), Tiemoué Bakayoko (Napoli), Malang Sarr (Porto), Danny Drinkwater (Kasimpasa), Abdul Rahman (PAOK Szaloniki), Jake Clarke-Salter (Birmingham City), Ruben Loftus-Cheek (Fulham), Ross Barkley (Aston Villa), Conor Gallagher (West Bromwich), Michy Batshuayi (Crystal Palace), Ethan Ampadu (Sheffield United), Jamal Blackman (Rotherham), Izzy Brown (Sheffield Wednesday)
Távozott: Fikayo Tomori (Milan, kölcsön után végleg, 29 200 000), Victor Moses (Szpartak Moszkva, kölcsön után végleg, 5 000 000), Marco van Ginkel (PSV, kölcsön után végleg, i.), Danilo Pantics (Partizan Beograd, i.), Izzy Brown (Preston North End, i.), Willy Caballero (szl.), Jamal Blackman (szl.), Olivier Giroud (Milan, 1 000 000), Marc Guehi (Crystal Palace, 23 340 000)
Kölcsönbe:
Billy Gilmour (Norwich City)

CRYSTAL PALACE
Érkezett: Michael Olise (Reading, 9 300 000), Marc Guehi (Chelsea, 23 340 000)
Kölcsönből vissza:
Jaroslaw Jach (Rakow Czestochowa)
Távozott: Connor Wickham (szl.), Mamadou Sakho (szl.), Patrick van Aanholt (Galatasaray, i.), Joel Ward (szl.), Andros Townsend (Everton, i.), Scott Dann (szl.), Gary Cahill (szl.), Nathaniel Clyne (szl.), Wayne Hennessey (Burnley, i.), James McCarthy (szl.)
Kölcsönből vissza: Michy Batshuayi (Chelsea)

FC EVERTON
Érkezett: Andros Townsend (Crystal Palace, i.), Asmir Begovic (Bournemouth, ingyen), Demarai Gray (Bayer Leverkusen, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Moise Kean (PSG), Cenk Tosun (Besiktas), Jonjoe Kenny (Celtic), Matthew Pennington (Shrewsbury Town), Jarrad Branthwaite (Blackburn), Yannick Bolasie (Middlesbrough), Anthony Gordon (Preston North End), Beni Baningime (Derby County)
Távozott: Theo Walcott (Southampton, kölcsön után végleg, i.), Muhamed Besic (szl.), Yannick Bolasie (szl.), Joshua King (Watford, i.), Bernard (al-Sardzsah, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Robin Olsen (Roma)

LEEDS UNITED
Érkezett: Jack Harrison (Manchester City, kölcsön után végleg, 12 800 000), Júnior Firpo (Barcelona, 15 000 000)
Kölcsönből vissza: Laurens De Bock (Waregem), Mateusz Bogusz (Logronés), Barry Douglas (Blackburn)
Távozott: Pablo Hernández (Castellón, i.), Barry Douglas (Lech Poznan, i.), Ouasim Bouy (al-Haritijat, i.)
Kölcsönbe: Mateusz Bogusz (Ibiza), Kiko Casilla (Elche)
Kölcsönből vissza: Jack Harrison (Manchester City)

LEICESTER CITY
Érkezett: Patson Daka (Salzburg, 30 000 000), Boubakary Soumaré (Lille, 20 000 000), Ryan Bertrand (Southampton, i.)
Kölcsönből vissza: Rasid Gezzal (Besiktas), Filip Benkovic (Leuven), Matty James (Coventry City)
Távozott: Matty James (Bristol City, i.), Christian Fuchs (szl.), Wes Morgan (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Cengiz Ünder (Roma)

FC LIVERPOOL
Érkezett: Ibrahima Konaté (RB Leipzig, 40 000 000)
Kölcsönből vissza: Taiwo Awoniyi (Union Berlin), Loris Karius (Union Berlin), Kamil Grabara (Aarhus), Minamino Takumi (Southampton), Sheyi Ojo (Cardiff City), Harry Wilson (Cardiff City)
Távozott: Georginio Wijnaldum (PSG, i.)
Kölcsönbe: Marko Grujics (Porto, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Ozan Kabak (Schalke)

MANCHESTER CITY
Érkezett: Scott Carson (Derby County, i.)
Kölcsönből vissza: Itakura Ko (Groningen), Issa Kabore (Mechelen), Lukas Nmecha (Anderlecht), Yangel Herrera (Granada), Arijanet Murics (Willem II), Pablo Moreno (Girona), Yan Couto (Girona), Marlos Moreno (Lommel), Luka Ilics (Twente), Nahuel Bustos (Girona), Daniel Arzani (Aarhus), Patrick Roberts (Derby County)
Távozott: Angelino (RB Leipzig, kölcsön után végleg, 18 000 000), Sergio Agüero (Barcelona, i.), Eric García (Barcelona, i.), Jack Harrison (Leeds United, kölcsön után végleg, 12 800 000), Lukas Nmecha (Wolfsburg, 8 000 000)
Kölcsönbe: Issa Kabore (Troyes), Marlos Moreno (Kortrijk), Filip Sztevanovics (Heerenveen)
Kölcsönből vissza: Scott Carson (Derby County)

MANCHESTER UNITED
Érkezett: Tom Heaton (Aston Villa, i.), Jadon Sancho (Dortmund, 85 000 000)
Kölcsönből vissza:
Andreas Pereira (Lazio), Diogo Dalot (Milan), Tahith Chong (FC Bruges), Facundo Pellistri (Alavés), Joel Pereira (Huddersfield), Jesse Lingard (West Ham)
Távozott: Sergio Romero (szl.), Joel Pereira (Waalwijk, i.)
Kölcsönbe: Tahith Chong (Birmingham City)

NEWCASTLE UNITED
Érkezett:
Kölcsönből vissza:
Florian Lejeune (Alavés), Muto Josinori (Eibar), Freddie Woodman (Swansea)
Távozott: Andy Carroll (szl.), Henri Saivet (szl.), Christian Atsu (al-Raed, i.), Florian Lejeune (Alavés, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Joe Willock (Arsenal)

NORWICH CITY
Érkezett: Milot Rasica (Werder Bremen, 11 000 000), Ben Gibson (Burnley, kölcsön után végleg, 9 300 000), Jannulisz Dimitriosz (PAOK Szaloniki, kölcsön után végleg, 7 000 000), Angus Gunn (Southampton, 5 850 000), Pierre Lees Melou (Nice, 6 000 000)
Kölcsönbe: Billy Gilmour (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Danel Sinani (Waasland-Beveren), Timm Klose (Basel), Rocky Bushiri (Eupen), Josip Drmic (HNK Rijeka), Sam McCallum (Coventry City), Tom Trybull (Blackburn)
Távozott: Emiliano Buendía (Aston Villa, 38 400 000), Philip Heise (Karlsruhe, kölcsön után végleg, i.), Mario Vrancic (Stoke City, i.), Örjan Nyland (szl.), Moritz Leitner (szl.), Marco Stiepermann (szl.)
Kölcsönbe: Josh Martin (Milton Keynes), Sebastian Soto (Porto B), Sam McCallum (Queens Park)
Kölcsönből vissza: Oliver Skipp (Tottenham)

FC SOUTHAMPTON
Érkezett: Theo Walcott (Everton, kölcsön után végleg, i.), Romain Perraud (Brest, 12 000 000)
Kölcsönből vissza: Mohamed Elyounoussi (Celtic), Wesley Hoedt (Lazio), Mario Lemina (Fulham), Angus Gunn (Stoke City), Josh Sims (Doncaster), Shane Long (Bournemouth), Yan Valery (Birmingham City)
Távozott: Angus Gunn (Norwich City, 5 850 000), Wesley Hoedt (Anderlecht), Ryan Bertrand (Leicester City, i.), Josh Sims (szl.), Sam McQueen (szl.), Mario Lemina (Nice, 5 500 000)
Kölcsönbe: Dan N'Lundulu (Lincoln City)
Kölcsönből vissza: Minamino Takumi (Liverpool)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:
Kölcsönbe:
Pierluigi Gollini (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Ryan Sessegnon (Hoffenheim), Paulo Gazzaniga (Elche), Oliver Skipp (Norwich City), Cameron Carter-Vickers (Bournemouth), Jack Clarke (Stoke City)
Távozott: Juan Foyth (Villarreal, kölcsön után végleg, 15 000 000), Danny Rose (Watford, i.), Paulo Gazzaniga (szl.)
Kölcsönből vissza: Gareth Bale (Real Madrid), Carlos Vinícius (Benfica)

FC WATFORD
Érkezett: Imran Louza (Nantes, 10 000 000), Emmanuel Dennis (FC Bruges, 4 000 000), Danny Rose (Tottenham, i.), Ashley Fletcher (Middlesbrough, i.), Joshua King (Everton, i.)
Kölcsönbe: Peter Etebo (Stoke City)
Kölcsönből vissza: Pontus Dahlberg (Häcken), Cucho Hernández (Getafe), Jorge Segura (Atlético Nacional), Adalberto Penaranda (CSZKA Szófia), Domingos Quina (Granada)
Távozott: Craig Dawson (West Ham, kölcsön után végleg, 2 350 000), Ben Wilmot (Stoke City, 1 750 000), Asraf Lazaar (szl.), Carlos Sánchez (szl.)
Kölcsönbe: Jorge Segura (CD América), Adalberto Penaranda (Las Palmas)

WEST HAM UNITED
Érkezett: Craig Dawson (Watford, kölcsön után végleg, 2 350 000)
Kölcsönből vissza: Xande Silva (Arisz), Felipe Anderson (Porto), Winston Reid (Brentford)
Távozott: Fabián Balbuena (Dinamo Moszkva, i.), Felipe Anderson (Lazio, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Jesse Lingard (Manchester United)

WOLVERHAMPTON WANDERERS
Érkezett: Yerson Mosquera (Atlético Nacional, 5 200 000), Rayan Ait Nouri (Angers, kölcsön után végleg, 11 100 000), José Sá (Olympiakosz, 8 000 000)
Kölcsönbe: Trincao (Barcelona)
Kölcsönből vissza: Rafa Mir (Huesca), Bruno Jordao (Famalicao), Leonardo Campana (Famalicao), Rúben Vinagre (Famalicao), Patrick Cutrone (Valencia)
Távozott:
Kölcsönbe: Rúben Vinagre (Sporting CP), Leonardo Campana (Grasshopper)
Kölcsönből vissza: Vitinha (Porto), Willian (Real Sociedad)

Lezárva szerdán reggel, vastaggal az elmúlt két hét átigazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik