Futball: feleslegesen utazta át a fél világot egy chilei szurkoló

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.20. 10:43
null
Brereton óriási népszerűségnek örvend Chilében – ezúttal is igyekezett reagálni a peches helyzetre (Fotó: AFP)
Jhovan Kesternich a chilei Santiagoból utazott Angliába, a másodosztályú Blackburn Rovers mérkőzésére azért, hogy lássa játszani kedvencét, Ben Brereton Díazt – írta a Daily Mail. A túrával csupán két gond volt: Brereton a meccs előtt megsérült, majd a találkozót elhalasztották.

 

 

A szurkoló a megérkezésekor tudta meg, hogy a 22 éves játékos nem fog pályára lépni, az előző mérkőzésen kificamodott bokája miatt a keretbe sem került be. A Blackburn a Millwall FC-vel csapott volna össze a Championship 33. fordulójában, de a Eunice vihar miatt a mérkőzést elhalasztották. Így a drukker – és négy barátja – potyára utazott mintegy 12 ezer kilométert.

Amint a csatár értesült a történtekről, Twitteren üzenetet küldött Kesternichnek.


Brereton korábban az angol utánpótlás-válogatottban szerepelt, a Football Manager játéknak köszönhetően fedezték fel, hogy félig chilei (édesapja angol, édesanyja chilei). A szurkolók kampányt indítottak a válogatottságáért, ami sikeres volt, 2021 májusában megkapta a meghívóját.

A csatár a Bolívia elleni a tavalyi Copa América-mérkőzésen szerezte első gólját a nemzeti csapatban, ami győzelmet jelentett a chilei válogatottnak. Emellett második helyen áll a Championship góllövőlistáján, a 30 meccsen szerezett 20 góljával több nagyobb csapat figyelmét is felkeltette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik