FFT: piszkos tizenkettő, avagy a PL legdurvább játékosai

Vágólapra másolva!
2021.08.10. 11:42
null
Forrás: FourFourTwo
A Premier League ma már az egyik legerősebb és legszebb futballt játszó bajnokság, de nem volt ez mindig így. Az angol élvonal 1992-es újjáalakulása után is voltak durva és aljas játékosok, közülük gyűjtöttünk össze tizenkettőt, mind közül a „legmocskosabbakat”.

 

Pep Guardiola és Jürgen Klopp már a világszerte elterjedt, kifinomult tiki-taka korszakában dolgozhat Angliában is, de az angol futball történetében azért megvolt a maga, nem is olyan rövid korszaka a heavy metalnak is, amikor a szigetország játékát leginkább a kick and rush-sal és a durvasággal azonosították.

A Premier League 1992-es megalakulása ezen némileg finomítani igyekezett, sikerrel, de azért így is akadt jó néhány játékos, aki nemcsak túl keményen, de néha kifejezetten aljas módon is játszott, mintha nem vette volna észre az új idők szeleit a megújított ligában.

Ha túl sokan nem is, tizenketten egész biztosan voltak, a FourFourTwo pedig ezt a tucatnyi játékost gyűjtötte össze. Ők a Premier League történetének legdurvább játékosai, „sorozatgyilkosai”, akik rendszeresen vagy ügyetlenek voltak, vagy tényleg gonoszak.

Az összeállítást elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik