FFT: nincs Aranylabda? Nem gond! Íme, a legjobbak listája

FFT, V. SZ.FFT, V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.02.08. 12:54
null
A legjobbak legjobbjai (Forrás: FFT)
Ha már a France Football úgy döntött, hogy 2020-ban nem adja át patinás díját, az FFT 128 újságíró – köztük a magyar kiadás főszerkesztőjének – segítségével kihirdette, kik voltak tavaly a legjobbak.




Tavaly nem osztották ki a labdarúgás legbecsesebb egyéni elismerését, ez azonban nem tántorítja el az FFT-t, hogy megválassza az őrült 2020-as esztendő királyát és királynőjét. Ehhez 102 ország 128 újságíróját kérdeztük meg.

„Még egyszer mondom: Sadio Mané a bajnokság legjobb játékosa.” Ezt írta ki a Twitterre Cesc Fabregas szeptemberben, miután a Liverpool ásza két gyors góllal tette el láb alól a Chelsea-t a Stamford Bridge-en. Fabregas valóban így gondolta: januárban megismételte, amikor egy interjúban megkérdezték, máshol pedig a földkerekség három legjobb játékosa közt emlegette.

Mostanra mások is a 28 éves futballistát dicsérik. A Liverpool szurkolói is mélyen a szívükbe zárták a szenegáli sztárt, aki végig tündökölt, miközben csapata 1990 után újra bajnok lett.

Sadio Mané igen előkelő helyen áll a listán, amely felsorolja a tavalyi év harminc legjobb futballistáját. Azaz csak egy híján harmincat...

Az összeállítást elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik