FFT: Nagyon közel álltam hozzá, hogy az Arsenal játékosa legyek – Carrick

Vágólapra másolva!
2021.05.11. 19:08
Min múlott, hogy nem lett az Arsenalé? Miért nem vált be Moyes a Unitednál? Lehetett volna többször válogatott? Aki válaszol a FourFourTwo olvasóinak kérdéseire: Michael Carrick.
„Egyszerű wallsendi gyerek vagyok, sem jobb, sem rosszabb, mint bárki más” – mondja rá jellemző szerénységgel Michael Carrick az FFT-nek.

Ezzel nem mindenki értene egyet. Például Alex Ferguson sem, aki 2006-ban megszerezte Carricket a Tottenhamtől, és olyan játékost faragott belőle a Unitednál, amire később azt mondhatta: „a legjobb angol középpályás és a legjobb angol futballista”.

Végül 12 idényt töltött el Manchesterben, ezalatt ötször akasztottak a nyakába bajnoki aranyérmet, mellé odakerült a vitrinbe három Ligakupa-elismerés, továbbá nyert BL-t, Európa-ligát, FA-kupát és klubvilágbajnokságot is. Az elmúlt nyáron 706 – többségében a West Hamben, a Tottenhamben és a Manchester Unitedban lejátszott – mérkőzés és 34 válogatottság után visszavonult, és José Mourinho asszisztense lett az Old Traffordon.

Vidáman tekint vissza pályafutására, és szívesen válaszol olvasóink kérdéseire esetleges Arsenal-szerződéséről, első különös napjáról a Tottenhamben, a lasagne-ügyről és arról, hogy milyen Paul Pogba egyik főnökének lenni.

A teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik