FFT: Kell egy hős! Legyen a neve Alisson Becker!

Vágólapra másolva!
2021.02.23. 14:54
null
Amióta Alisson 2018-ban rekordáron a Liverpoolhoz igazolt, az angol csatárok rémálma, és már most feni a fogát egész Európára (Fotó: AFP)
Amióta Alisson 2018-ban rekordáron a Liverpoolhoz igazolt, az angol csatárok rémálma, és már most feni a fogát egész Európára. A brazil válogatott kapusa arról beszélt az FFT-nek, miért nem fogják a Vörösök megismételni a tavalyi BL-idény kudarcait, és miért érdemes néha figyelmen kívül hagyni Jürgen Kloppot.

 

2021-et írunk. A feladat: megtervezni a tökéletes kapust. Bonnie Tyler halhatatlan refrénje cseng a fülünkben. Legyen erős. Legyen gyors. Legyen kiemelkedő. Kell egy hős. De ne legyen egocentrikus, inkább megbízható, aki mindig odateszi magát a csapatért. Aki képes hideg fejjel gondolkodni akkor is, amikor körülötte mindenki feladta. És legyen a neve Alisson Becker.

Kezdjük az érdemeivel: Bajnokok Ligája-, klubvilágbajnokság-, UEFA Szuperkupa-, Copa América-győzelem 2019-ben, majd 2020-ban a Premier League. Azután ott vannak az egyéni díjak: a FIFA Év kapusa-díja, Arany Kesztyű belföldön és a nemzetközi színtéren is, Aranylabda-jelölések, a FIFPro tizenegy legjobb játékosának többszörös tagja, valamint számtalan elismerés a szaksajtó részéről a világ minden táján. Van, aki csak jókor van jó helyen, amikor kézbe veheti a trófeákat. Jóval kevesebben vannak, akik győztesnek születtek, és bárhová lépnek, ott győzelmet aratnak.

„Mi más az élet, mint harc az álmainkért – mondja a brazil kapus. – Az álmaink változhatnak, fejlődhetnek, de mindig harcolni kell a boldogságért. A futballban a cél trófeát nyerni. Most, hogy tudom, milyen érzés megnyerni a Bajnokok Ligáját, szeretném hát újra és újra megtapasztalni.”

Vajon sikerül még neki? Az Alisson Beckerrel készült interjút elolvashatják a FouFourTwo.hu oldalán ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik