FFT: Jimmy Hogan, a „foot-ball” evangélistája

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.09.02. 10:14
Ami összeköti a két nemzetet az esti magyar–angol előtt: történet „Jimmy bácsiról”, aki megérkezett a ködös Albionból, és tisztává varázsolta a magyar futball egét, hogy aztán az ő nyomdokain elindulhassunk a futballnagyhatalommá válás útján.

A FourFourTwo magazin 2015. januári számának Visszajátszás rovatában terjedelmes portré jelent meg Jimmy Hoganről, akinek rengeteget köszönhet a magyar futball. „Mindent, amit erről a sportágról tudunk, Jimmy Hogantől tanultuk” – mondta a BBC egyik cikke szerint a meglepetésüket nem is titkoló angol újságíróknak Barcs Sándor, az MLSZ akkori elnöke a Wembleyben 1953-ban, a 6:3-as magyar diadal után. De Sebes Gusztávról, az Aranycsapat szövetségi kapitányáról is feljegyezték, hogy az Évszázad mérkőzése után azt mondta Londonban: „Úgy futballoztunk, ahogy Jimmy Hogan tanította nekünk. Amikor labdarúgásunk történelméről beszélünk, az ő nevét aranybetűkkel kell feljegyeznünk.”„Mindent, amit erről a sportágról tudunk, Jimmy Hogantől tanultuk” – mondta a BBC egyik cikke szerint a meglepetésüket nem is titkoló angol újságíróknak Barcs Sándor, az MLSZ akkori elnöke a Wembleyben 1953-ban, a 6:3-as magyar diadal után. De Sebes Gusztávról, az Aranycsapat szövetségi kapitányáról is feljegyezték, hogy az Évszázad mérkőzése után azt mondta Londonban: „Úgy futballoztunk, ahogy Jimmy Hogan tanította nekünk. Amikor labdarúgásunk történelméről beszélünk, az ő nevét aranybetűkkel kell feljegyeznünk.”

A csütörtök esti Magyarország–Anglia vb-selejtezőhöz kiválóan szolgálhatja a hangolódást az önmagát ír származású angolnak aposztrofáló Jimmy Hogan elképesztő történetének felidézése.

A cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik