FFT: hogyan pótolja a United Woodwardot úgy, hogy mindenkinek jó legyen?

V. SZ./H. D.V. SZ./H. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.27. 18:38
null
Hogyan pótolja a Manchester United Ed Woodwardot úgy, hogy mindenkinek jó legyen? (Fotó: PA)<br />
Ed Woodward, a Manchester United év végén távozó ügyvezető alelnöke fontos szövetségese volt a tulajdonos Glazers-családnak, különös tehetséggel a brandépítéshez. A pótlásánál meg kell találni az egyensúlyt.

 

„Ed Woodward kiválóan szolgálta a klubot” – állt Joel Glazer közleményében. Mint sok mással, amit a Manchester United társtulajdonosa az elmúlt 16 évben mondott, sokan valószínűleg ezzel sem értenek egyet. Woodward szívesen hivatkozik arra, hogy időszaka alatt a klub egymilliárd fontot költött játékosokra, arról azonban előszeretettel megfeledkezik, ebből milyen sok volt a pazarlás.

De bárki is kerül a helyére, abban biztosak lehetünk, hogy a United előbb-utóbb szeretné, hogy a többi nagy klubhoz hasonlóan az ő akarata kapjon nagyobb súlyt a döntéseknél, ne pedig a kiscsapatok vezetőié.

Nem lesz könnyű megtalálni az egyensúlyt: ki lehet az a külső szakember, akire még a Glazerek sem veszélyforrásként tekintenek, de elég függetlenek ahhoz, hogy visszaszerezzék a többi klub és a futballvilág bizalmát és tiszteletét?

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik