FFT: gólok, amelyekre senki sem emlékszik, pedig kellene

FFT, V. SZ.FFT, V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.08.19. 16:59
null
David Beckham Ludek Mikloskónak lőtt gólja gyönyörűre sikeredett (Fotó: AFP)
Mindenki ismeri Bergkamp gólját a Newcastle ellen, vagy Di Canio kapáslövését a Wimbledon ellen. De mi van azokkal a gólokkal, amelyek ugyanilyen szépek voltak a Premier League történetében, de mégsem emlékszik rájuk senki? A FourFourTwo összegyűjtött közülük tíz jobb sorsa érdemes találatot.

 

David Beckham félpályás gólja 1996-ban a Selhurst Parkban rengeteg figyelmet kapott, ami egyben bosszantó is, mert annyit ismétlik a mai napig, hogy egyértelműen az lett a legismertebb gólja pályafutása során. Szó se róla, újszerű volt, bátor és hibátlanul kivitelezett, de művészi szempontból nem volt összehasonlítható azzal, amit négy hónappal később szerzett az Upton Parkban.

Harry Redknapp West Ham Untedje kemény, durva csapat volt, gyakran nehezítették meg, „törték el” a nagycsapatok csillogó játékát, de mire lehet számítani egy olyan gárdától, amelyben Julian Dicks, Iain Dowie, John Moncur és Slaven Bilic játszott? Beckham gólja azonban olyan volt, mintha decemberi esőben virágot bontott volna, egy gyönyörű gól, amely, ahogy szállt, finoman megcsókolta Ludek Miklosko kapuját.

Az összeállítást elolvashatják (és a videókat megnézhetik) a FourFourTwo.hu oldalán, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik