FFT: Feltámadás – Solskjaer és az új Manchester United – 1. rész

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.11.03. 18:25
null
Feltámadás – Solskjaer és az új Manchester United (Fotó: FFT)
Ole Gunnar Solskjaer irányításával a Manchester Unitednek óriási feladat lesz helyreállítani a régi ragyogást. Megkérdeztük a klub prominenseit és szürke eminenciásait, hogy mi kell a Liverpool és a városi rivális City legyűréséhez.

 

A Manchester Unitednél mindegyik szakvezető változtatni akart. David Moyes azt hitte, lesz ideje átfogó módosításokra azt követően, hogy Alex Ferguson 2013-ban visszavonult. A következő tíz hónapban viszont végig a szurkolóknak magyarázkodott, és elnézést kért, hogy nem jönnek a várt eredmények. Később elárulta a FourFourTwo-nak, hogy sok mindent másképp csinált volna, ha előre tudja, hogy csak rövid ideje lesz. Ryan Giggs, aki egy rövid átmeneti időre beugrott helyette, szívesen vállalta volna a feladatot 2016-ban, amikor Louis van Gaal dobta be a törölközőt, de a walesi válogatott jelenlegi szövetségi kapitányát hátrébb rangsorolták, mint Mourinhót.

A portugál utódja, a norvég Solskjaer tud kemény is lenni. Barátságos, mégis távolságtartó viszonya a sajtóval teljesen más, mint Mourinho szarkasztikus, vigyorgós hozzáállása, de a csapat korábbi játékosa missziójának tekinti, hogy az MU ismét nagy csapat legyen. Elsőként az elődje által okozott tüzeket kezdte oltani, és megszabadította a csapatot a rossz hatásoktól.

A játékosok újra edzhettek súlyokkal, amit Mourinho szigorúan megtiltott. Arra kérték őket, hogy egyenek együtt az ifikkel, és ismerjék meg őket név szerint is. Megengedte nekik, hogy emberi módon viselkedjenek, és úgy fejezzék ki magukat a pályán kívül, ahogyan az nekik a legjobban fekszik. Rashford a rászoruló iskolások étkezését akarta megoldani, a norvég edző pedig hagyta. Úgy volt vele, hogy aki boldog a pályán kívül, az meccs közben is rendben lesz.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik