FFT: Carlo Ancelotti harca, vezeklése és visszatérése

Vágólapra másolva!
2020.12.22. 17:13
null
A Reallal megnyert BL-trófea óta rájár a rúd a mesteredzőre. Vajon visszatér a nemzetközi porondra? (Fotó: FFT)
A Real Madrid tizedik BL-győzelme óta rájár a rúd az olasz mesteredzőre, de az Everton sorozatos győzelmeivel bebizonyította, hogy még mindig a régi. Vajon Ancelottival sikerül a „kékeknek” visszatérniük az európai színtérre?


Az edzői pálya örök harc. A helyszín változhat, a feladatok, a kívánalmak lehetnek nagyobbak vagy kisebbek, de kihívások mindig is lesznek. Ki tudná ezt jobban, mint Carlo Ancelotti, akit az elmúlt huszonöt év diadalai és bukásai öt országon át sodortak.

Egyik legemlékezetesebb pillanata a La Décima, vagyis a Real Madrid tizedik BL-győzelme volt 2014-ben: a spanyolok tizenkét év után után lettek újra Európa legjobbjai. Amikor az Atlético elleni 4–1-es győzelem végén elhangzott a sípszó, Ancelotti még nem tudta, hogy sokáig ez lesz az utolsó nagy dobása. Öt és fél évvel a lisszaboni diadal után kikötött az Evertonnál.

Nem sokan bíztak benne, hogy sikerül megfordítania a kék liverpooli klub szerencséjét. Az idény első hét meccsét elnézve azonban látszik, hogy még mindig első osztályú edző. Vajon ez lesz Ancelotti nagy visszatérése?

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik