FFT: Ausztrália, 1999 – az MU legőrültebb kirándulása

B. Z./K. Zs.B. Z./K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.08.14. 15:15
null
Forrás: FourFourTwo
Reggelig a kaszinóban, szállodába lopódzó lányok, szunyókálás edzés közben. A körülmények: a csapat a történelmi triplázás után van, tízezer mérföldre otthonról, Steve McClaren gondjaira bízva. Az akkori főszereplők elevenítik fel a felkészülés eseményeit a FourFourTwo-nak...

 

„Az 1999-es ausztrál út volt az egyik legjobb, amin valaha részt vettem – emlékezik vissza Dwight Yorke, széles mosollyal az arcán. – Az út azért is különleges volt számomra, mert találkoztam a leggyönyörűbb lánnyal, akihez valaha szerencsém volt.”

A legtöbb akkori csapattársa is csak vigyorog, és egyetért vele, hogy az a '99-es túra volt a legjobb, a kenguruk földjén.

Természetesen a United-szurkolóknak 1999-ről azonnal a triplázás jut az eszükbe, Ole Gunnar Solskjaer gólja a Bajnokok Ligája döntőjének utolsó pillanataiban Barcelonában, a Bayern München ellen. Azon a híres éjszakán Sir Alex Ferguson, valamint olyan nagyságok, mint Ryan Giggs, David Beckham, Peter Schmeichel, Roy Keane és Jaap Stam először emelhették a magasba Európa legértékesebb klubtrófeáját.

Amire már csak kevesebben emlékeznek: a United legközelebb két hónap elteltével lépett pályára a Melbourne Cricket Ground (MCG) gyepén egy négymeccses túra első felvonásaként. Az előszezonban szerepelt még a csapat Sydneyben, Sanghajban és Hongkongban is, a mára már „mindennapossá” vált „pénzszerző” körúton. A United-részvények sohasem látott magasságokban voltak, a stadionokban pedig átlagosan nyolcvanezres embertömeg foglalt helyet.

Sir Alex Ferguson azonban nem tudott a csapattal tartani, helyettesére, Steve McClarenre volt bízva a csapat – és a pokol elszabadult...

Az MU-játékosok visszaemlékezései alapján íródott remek hangulatú cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik