Ferguson: Nincs többé nagy négyes

Vágólapra másolva!
2010.08.07. 17:35
null
Sir Alex Ferguson és egyik nyári szerzeménye, Javier Hernández (Fotó: Action Images)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere angol újságíróknak adott interjújában a következő idény esélyeseiről, valamint a négy nagy klub (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United) megszűnő dominanciájáról beszélt.

Ferguson szerint az előző idényben megszűnt az évek óta megszokott négy nagy klub, az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool és a Manchester United dominanciája azzal, hogy a Tottenham a negyedik helyen végzett, valamint hogy a Liverpoolnál a Manchester City és az Aston Villa is jobb helyezést ért el.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat lesz az átigazolási szezon nyertese Angliában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Úgy gondolom, hogy az előző szezonban megszűnt a négy nagy dominanciája a Tottenham remek szereplése miatt, és úgy vélem, a következő szezonban is hasonlóan fog teljesíteni a Spurs. Szerintem ha az Evertont elkerülik a sérülések, akkor szintén jelentős játékerőt képviselhet az új idényben" – mondta a skót szakember.

Ferguson korábban kritizálta a Manchester City átigazolási politikáját, de elismeri, hogy a következő évadban is veszélyes lehet a városi rivális, hiszen a City legutóbb az ötödik helyen végzett a bajnokságban, éppen hogy lemaradva a Bajnokok Ligája-selejtezőről.

„A Manchester City idén is sokat költött új játékosokra, szóval természetesen számolni kell vele, de én személy szerint nem látom értelmét fontmilliókért nagy neveket igazolni, csak azért, mert a szurkolók azt szeretnék."

Ferguson ezen a nyáron 17 millió fontot költött Chris Smallingra és Javier Hernándezre, ám nem kíván már újabb futballistákat a csapatához vinni. „Nem akarok több játékost szerződtetni ezen a nyáron, elégedett vagyok a jelenlegi kerettel" – nyilatkozta a skót.

A bajnoki cím várományosai közül a Chelsea-t gondolja a legesélyesebbnek, de reméli, hogy az ő együttese fog a szezon végén diadalmaskodni.

„A Chelsea megnyerte a bajnokságot és a kupát is az előző idényben, ezért úgy gondolom, hogy a londoniakat kell a fő favoritnak tekinteni, de bízom benne, hogy az én csapatom fel tudja venni velük a versenyt" – fejezte be nyilatkozatát Sir Alex Ferguson. A szakember hamar felmérheti az erőviszonyokat, hiszen vasárnap a Community Shielden csap össze a két gárda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik