Steven Gerrardot ártatlannak találta az FA fegyelmi bizottsága (Fotó: Action Images)
Steven Gerrardot (8) ártatlannak találta az FA fegyelmi bizottsága (Fotó: Action Images)

Gerrard felmentése azért is csípheti Ferguson szemét, mert Rio Ferdinandot egy hasonló esetnél (januárban a Hull Cityt erősítő Craig Fagant könyökölte le) a felvételek megtekintését követően három, majd a védő fellebbezése után már négy mérkőzésről tiltották el.

Gerrard most egyébként nemcsak Brown lekönyöklését úszta meg büntetés nélkül, hanem a Wigan elleni meccsen elkövetett mutogatását is.

„Tisztában vagyunk vele – válaszolta Ferguson, miután felvetették neki, hogy korábban Javier Mascheranót is ártatlannak találta az FA, pedig a Pool argentin légiósa a Ligakupában az egyik leedsi futballistával szemben szintén kirívó szabálytalanságot követett el. – Szerencsések ezen a téren, de egyszer talán mi is hasonlóan szerencsések leszünk."

„Nem hiszem, hogy tudják, mit csinálnak – szúrt oda a fegyelmi bizottság embereinek Ferguson. – Ha Manchester United-játékos követte volna el ezt a szabálytalanságot, akkor valószínűleg nem úszta volna meg, mint láttuk azt Rio Ferdinand esetében is. Néha őrület, amit művelnek. Az ember az ilyen döntések után csak értetlenül vakarja a fejét."

Gerrard eltiltása egyébként különösen rosszul jött volna a Liverpoolnak, mivel vasárnap éppen a Manchester United otthonába látogatnak a „vörösök".

 GERRARD KÖNYÖKLÉSE