FFT: feltámadás – Solskjaer (?) és az új Manchester United, 2. rész

Vágólapra másolva!
2020.11.06. 11:33
null
Rashfordék az idén kiszámíthatatlanok (Fotó: FFT)
A Manchester Unitednek óriási feladat lesz helyreállítani a régi ragyogást, és az elmúlt években valami tényleg megindult az Old Taffordon. Viszont könnyen elképzelhető, hogy a törökországi BL-vereség után a jövőt talán már nem is Ole Gunnar Solskjaerrel kell elképzelni.

 

A legtöbb drukker beéri majd a fejlődés örömével, és kevés számít közülük arra, hogy a bajnoki cím az új idényben az Old Traffordra kerül. Solskjaer úgy van vele, ahogyan az Arsenal fiatal edzője, Mikel Arteta vagy Frank Lampard a Chelsea élén: örül, ha 20 százalékot képes javítani csapatán idényenként. Ehhez szükség lesz még jó igazolásokra, de a folyamat rendben halad.

A Sheffield Unitedból visszatérő Dean Henderson személye nyilván egy kis nyomás alá helyezi David de Geát, aki túl sok hibát követett el az elmúlt idényben. Luke Shaw teljesítménye sokat javult a balhátvéd posztján, miután megjelent a színen Brandon Williams. Általánosságban elmondható, hogy a csapat mentálisan jobb lett, ennek ellenére a menedzser fenntartja, hogy szükség lesz két-három nagy névre, akik nélkülözhetetlenek valami nagyobb trófea elhódításához.

Jürgen Kloppnak több mint három évre volt szüksége ahhoz, hogy kijavítsa a Liverpool hibáit. Ehhez kellett az a pénz is, amit Philippe Coutinhóért fizetett ki az FC Barcelona. Az összeget rendkívül ügyesen költötték el. Guardiola pedig már akkor vásárlásba kezdett, amikor még nem is nevezték ki a City élére. Solskjaer tüzet oltott a múlt hibáit illetően egy olyan klubnál, amelyik rémesen szerezte be a játékosait.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik