Felkészülés: Sir Alex Ferguson a győztes gólt szerző Obertant dicséri

Vágólapra másolva!
2010.07.22. 12:00
A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson a Philadelphia Union elleni mérkőzésen (1–0) győztes gólt szerző Gabriel Obertant dicsérte a felkészülési összecsapás után.

„Gabbyben gólok vannak, efelől nincs kétség. Remekül időzítette a beindulását, szép passzt kapott, szépen is fejezte be. Ilyen meccsre volt szükségünk, a Union agresszív és erőteljes játékot játszott, megnehezítette a dolgunkat. Jobbak voltak, mint gondoltam" – értékelt Ferguson.

 

 

Az észak-amerikai túrán járó csapatok közül a Bolton Wanderers 1–1-et játszott a Torontóval, majd tizenegyesekkel 4–3-ra legyőzte a Carlsberg-kupáért játszott mérkőzésen a kanadai csapatot. Jussi Jääskeläinen két tizenegyest is védett, Bogdán Ádám nem kapott szerepet.

A Celtic a Sporting CP-vel mérkőzött meg Bostonban – 42 év óta ez volt az első labdarúgó-mérkőzés a Fenway Park baseballstadionban –, és ez a meccs is tizenegyesekkel dőlt el 1–1 után. A végén a skót csapat (és a nagyszámú bostoni ír közösség) örülhetett, miután Liédson kapu fölé lőtt a tizenegyespárbajban, Paul McGowan viszont higgadtan értékesítette tizenegyesét.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Philadelphia Union (amerikai)–Manchester United (angol) 0–1
Celtic (skót)–Sporting CP (portugál) 1–1, tizenegyesekkel 6–5
Bolton Wanderers (angol)–Toronto FC (kanadai) 1–1, tizenegyesekkel 4–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik