FA-kupa: négyessel negyedszer a négy között a Manchester City

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.03.20. 18:02
null
Phil Foden és Kevin De Bruyne is betalált a Southamptonnak (Fotó: AFP)
A Manchester City 4–1-re legyőzte a Southamptont az angol labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjében, így sorozatban negyedszer is bejutott az elődöntőbe.

Habár Pep Guardiola több helyen is változtatott, a Steffen – Walker, Stones, Laporte, Cancelo – De Bruyne, Rodri, Gündogan – Sterling, Gabriel Jesus, Grealish összeállítású kezdőcsapat így sem volt gyengének nevezhető.

A Premier League éllovasa jól kezdett a Southampton ellen, és már a 12. percben megszerezte a vezetést: a hazaiak nem tudtak felszabadítani, a labda Raheem Sterling elé került, aki köszönte szépen a lehetőséget, és higgadtan a bal alsóba lőtt (0–1).

A Soton mindent megtett az egyenlítés érdekében, és a félidő végén siker koronázta erőfeszítését, még ha kellett is hozzá némi szerencse: Stuart Armstrong remek kiugratása után Mohamed Elyounoussi passzolt a kapu elé, a menteni igyekvő Aymeric Laporte pedig olyan balszerencsésen ért hozzá a labdához, hogy az a gólvonal mögé pattant (1–1).

A City a második félidőben már nem hagyott kétséget afelől, hogy ki jut tovább, Kevin De Bruyne tizenegyesével ismét megszerezte a vezetést, majd Phil Foden és Rijad Mahrez is betalált néhány perc leforgása alatt (1–4).

A manchesteri együttes sorozatban negyedszer jutott el az FA-kupa elődöntőjéig, igaz, az előző két alkalommal nem sikerült kiharcolnia a döntőbeli részvételt.

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Southampton–Manchester City 1–4 (Laporte 45+2. – öngól, ill. Sterling 12., De Bruyne 62. – 11-esből, Foden 75., Mahrez 78.)
Később
19.00: Nottingham Forest (II.)–Liverpool (Tv: Spíler1)
Korábban
Crystal Palace–Everton 4–0
(Guéhi 25., Mateta 41., Zaha 79., W. Hughes 87.)
Szombat

Middlesbrough (II.)–Chelsea 0–2 (R. Lukaku 15., Zijes 31.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik