FA-kupa: negyedik ligás kiscsapat búcsúztatta a Newcastle Unitedet

Vágólapra másolva!
2011.01.08. 20:27
Kádár Tamás együttese, az élvonalbeli Newcastle United hatalmas meglepetésre 3–1-es vereséget szenvedett a negyedik ligás Stevenage vendégeként az angol FA-kupa harmadik fordulójában, így már a 64 között búcsúzott a további küzdelmektől.

A Newcastle – amely az egész mérkőzésen gyengén játszott – az 50. percben került hátrányba egy szerencsétlen mozdulatot követően: Stacy Long lövése megpattant Mike Williamsonon, és a vendégek kapujának jobb sarkában kötött ki.

Öt perccel később a Stevenage megduplázta előnyét: Michael Bostwick jó húsz méterről mesterien lőtte ki a jobb alsó sarkot: a labda a kapufát érintve került a hálóba. A Newcastle helyzete tovább romlott a 71. percben, amikor is a korábban csereként beállt Cheick Tiotét kiállította a játékvezető.

Ezzel gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás sorsa: az NU hiába szépített a hosszabbításban Joey Barton bombájával, végül 3–1-re kikapott, így az 1976-ban alapított negyedik ligás kiscsapat története legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy bejutott az FA-kupa legjobb 32 együttese közé.

Kádár Tamás a kispadról nézte végig, ahogy jóval esélyesebb együttese búcsúzik a további küzdelmektől.

 ANGOL FA-KUPA
3. FORDULÓ
Stevenage (IV.)–Newcastle United 3–1 (M. Williamson – öngól 50., Bostwick 55., Winn 93., ill. Barton 92.)
A korábbi eredményeket ide kattintva tekinthetik meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik