FA-kupa: Lampardék búcsúztak a legjobb 16 között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.16. 15:27
A labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében a Brighton hazai pályán 2–1-re legyőzte a Derby Countyt, így a Frank Lampard vezette vendégek búcsúztak a sorozattól.

A Brighton a 33. percben szerezte meg a vezetést Anthony Knockaert góljával: a 27 éves francia támadó egy jobboldali lapos beadás után vette be a vendégek kapuját (1–0). A szünet előtt meg is tudták duplázni az előnyüket a hazaiak, az első félidő hosszabbításában Jürgen Loccadia talált be (2–0). Anthony Knockaert góljával: a 27 éves francia támadó egy jobboldali lapos beadás után vette be a vendégek kapuját (1–0). A szünet előtt meg is tudták duplázni az előnyüket a hazaiak, az első félidő hosszabbításában Jürgen Loccadia talált be (2–0).

A második félidő elején cserékkel, többek között excsapattársa, Ashley Cole beállításával próbálta frissíteni gárdáját a Chelsea korábbi klasszisa, Frank Lampard, ám csapata csupán a szépítő találatot tudta kiharcolni: a 81. percben a szünetben becserélt 107-szeres angol válogatott balhátvéd egy szemfüles fejessel volt eredményes (2–1). A mérkőzés további részében nem született gól, így az élvonalbeli csapat jutott a legjobb nyolc közé a sorozatban.

A szombati nap másik délutáni mérkőzésén a Milwallnak egy gól is elég volt a továbbjutáshoz a Wimbledon otthonában. A találkozó egyetlen találatát a vendégek 25 éves skót hátvédje, Murray Wallace szerezte az ötödik percben, amivel a legjobb nyolc közé lőtte csapatát.

FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Brighton & Hove Albion–Derby County (II.) 2–1 (Knockaert 33., Loccadia 45+2, ill. A. Cole 81.)
AFC Wimbledon (III.)–Millwall (II.) 0–1 (M. Wallace 5.)
Newport County (IV.)–Manchester City 1–4
(Amond 88., ill. Sané 51., Foden 75., 89., Mahrez 94)

Pénteken játszották
Queens Park Rangers (II.)–Watford 0–1 (Capoue 45+1.)

Vasárnap
14.00: Bristol City (II.)–Wolverhampton Wanderers
17.00: Doncaster Rovers (III.)–Crystal Palace
17.00: Swansea City (II.)–Brentford (II.)

Hétfő
20.30:
Chelsea–Manchester United

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik